Визначити рівень роздрібної ціни:
Собівартість = 200 грн;
П = 10 %;
Акциз = 30 %;
ПДВ = 20 %;
Торгівельна націнка = 20 %
Ціни виконують такі основні функції:
Ціни, за якими реалізується продукція і надаються послуги іншим підприємствам і організаціям - це:
Ціни за якими державні, колективні та приватні підприємства розраховуються між собою або з посередником за великі партії товарів - це:
Ціни та розцінки, які використовуються для визначення розрахункової вартості нового будівництва, реконструкції будівель та споруд, їх розширення та переоснащення - це:
Роздрібні ціни – це:
Розрахувати відпускну ціну виробника 1 кг печива "Баварське", якщо собівартість 1 кг 65,00 грн, рентабельність 18%, ставка ПДВ 20%. Округлювати до десятків копійок, наприклад 118,94 грн. = 118,90 грн
Розрахувати відпускну ціну виробника 1 виробу хліб "День і ніч", якщо собівартість 1 виробу 8,70 грн, рентабельність 15%, ставка ПДВ 20%. Округлювати до десятків копійок, наприклад, 18,02 грн. = 18,00 грн
Оберіть із запропонованих варіантів, елементи ціни посередника. Декілька правильних відповідей.
Оберіть із запропонованих варіантів, елементи відпускної ціни виробника. Декілька правильних відповідей.
Ціни, за якими сільськогосподарські виробники продають свою продукцію державним, кооперативним, переробним, торговельним та іншим фірмам - це:
Що таке ціноутворення?
Які фактори враховуються при встановленні ціни? (оберіть правильні варіанти)
3. Що означає ціноутворення на основі витрат?
Який тип ціноутворення враховує споживчі переваги та готовність платити?
Який з нижче перелічених методів ціноутворення орієнтований на конкурентів?
Що з наведеного НЕ впливає на встановлення ціни?
Яка мета стратегічного ціноутворення?
Як називається модель ціноутворення, при якій ціна встановлюється відповідно до середньої ціни на ринку?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома