державний екзамен тести

Додано: 22 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 23 рази
30 запитань
Запитання 1

1. Які прилади використовують для вимірювання великої рогатої худоби?






варіанти відповідей

ваги, мірна стрічка, мірна палиця

гігрометр, анемометр, мірний циркуль

мірна стрічка, мірна палиця, мірний циркуль

термометр, ваги, мірна стрічка

Запитання 2

2. Валовий надій молока за рік визначають за формулою:






варіанти відповідей

кількість корів : середній річний надій молока

кількість корів + середній річний надій молока

кількість корів × середній річний надій молока

середній річний надій молока : кількість корів

Запитання 3

3. Вкажіть точки взяття проміру косої довжини тулуба у великої рогатої худоби:






варіанти відповідей

від передньої точки кістки плеча до крайнього заднього виступу сідничного горба

від крайнього заднього виступу сідничного горба до землі

від холки до грудної кістки, по дотичній до задніх кутів лопаток

від потиличного гребня до носо-губного дзеркала 

Запитання 4

4. Вкажіть точки взяття проміру глибини грудей у великої рогатої худоби:






варіанти відповідей

від передньої точки кістки плеча до крайнього виступу сідничного горба

від крайнього заднього виступу сідничного горба до землі

від холки до грудної кістки, по дотичній до задніх кутів лопаток

по горизонтальній лінії на рівні переднього краю грудної кістки

Запитання 5

5. Вкажіть точки взяття проміру глибини вимені корови:


варіанти відповідей

вертикально, від стінки черева в точці прикріплення вим’я до основи дійки

від найбільш віддалених точок над дійками передніх часток

по горизонтальній лінії на рівні переднього краю

від крайнього заднього виступу сідничного горба до землі

Запитання 6

6. Вкажіть точки взяття проміру найбільшої ширини вимені корови:






варіанти відповідей

від його переднього краю біля основи прикріплення до черева і до задньої випуклості

від найбільш віддалених точок над дійками передніх часток

по горизонтальній лінії на рівні переднього краю

від крайнього заднього виступу сідничного горба до землі

Запитання 7

7. Вкажіть точки взяття проміру обхвату грудей за лопатками у великої рогатої худоби:






варіанти відповідей

по вертикалі, дотичній до крайніх задніх кутів лопаток

по горизонтальній лінії на рівні переднього краю грудної клітки

в нижньому кінці верхньої третини тулуба

від крайнього заднього виступу сідничного горба до землі

Запитання 8

8. Який документ ведеться для щоденного обліку молока від кожної групи корів, закріпленої за дояркою?





варіанти відповідей

відомість руху молока

журнал надою молока

спеціалізована товарна накладна на перевезення молочної сировини

відомість переробки молока і молочних продуктів

Запитання 9

9. Кількість виділених зрілих яйцеклітин під час охоти –це:






варіанти відповідей

рекордна багатоплідність

умовна багатоплідність

фактична багатоплідність

потенційна багатоплідність

Запитання 10

10. Шкіра свиней у нормі:






варіанти відповідей

тонка, щільна, щетина рідка неблискуча

груба, щільна, щетина розсічена, блискуча

гладенька, щільна, щетина густа, блискуча

товста, еластична, щетина густа, неблискуча 

Запитання 11

11. Основні ознаки під час визначення комплексного класу для молодняку свиней з шестимісячного віку – це жива маса, сумарний клас:






варіанти відповідей

батьків, довжина туші

батька, витрата корму

матері, довжина тулуба

батьків, довжина тулуба

Запитання 12

12. У м’ясних свиней обхват грудей за лопатками менший за довжину тулуба на:






варіанти відповідей

5–10 см

10–15 см

15–20 см

20–25 см

Запитання 13

13. Племінні тварини повинні мати кондицію:






варіанти відповідей

виставочну

відгодівельну

заводську

голодну

Запитання 14

14. Анатомічні ділянки тіла свиней, які мають свої умовні межі - це:






варіанти відповідей

екстер’єр

стать

інтер’єр

кондиція

Запитання 15

15. Бажані окороки у свиней:






варіанти відповідей

короткі, широкі, округлі, виповнені

довгі, широкі, округлі, невиповнені

широкі, короткі, зрізані, виповнені

широкі, довгі, округлі, виповнені

Запитання 16

16. Живу масу свиней визначають:






варіанти відповідей

за промірами, зважуванням

фотографуванням, за промірами

за промірами, візуально

зважуванням, візуально

Запитання 17

17. Біологічні особливості птиці:






варіанти відповідей

багатоплідність, скороспілість, інтер’єр

скороспілість, висока температура тіла, екстер’єр

низька температура тіла, линька, інтер’єр, скороспілість

багатоплідність, скороспілість, висока температура тіла, розвиток ембріона поза тілом матері, всеїдна, щорічна линька, квоктання

Запитання 18

18. Від курки спеціалізованої яєчної породи за рік можна одержати курчат:






варіанти відповідей

100

понад 120

80

90

Запитання 19

19. Як впливає квоктання на несучість курей?






варіанти відповідей

несучість підвищується

несучість не змінюється

несучість знижується 

несучість коливається протягом періоду квоктання

Запитання 20

20. Тип конституції, бажаний для птиці яєчного напряму продуктив­ності:






варіанти відповідей

міцна груба

пухка ніжна 

щільна ніжна

щільна, груба

Запитання 21

21. Методи вивчення екстер’єру птиці:






варіанти відповідей

окомірно, вимірювання статей, розрахунок індексів тілобудови

термометрія, пальпація, аускультація, вимірювання статей

мікрофотографування, рентгеноскопія, розрахунок індексів тілобудови

термометрія, мікрофотографування, шляхом огляду, опису статей

Запитання 22

22. Основні проміри птиці:






варіанти відповідей

висота спини, глибина тулуба, ширина таза

ширина тулуба, ширина грудей, довжина таза

довжина тулуба, обхват гомілки, стегна

довжина тулуба, обхват тулуба (грудей), глибина тулуба (грудей), ширина таза, довжина кіля, стегна, гомілки, плесни

Запитання 23

23. Пухка ніжна конституція характерна для птиці напрямку про­дуктив­­ності:





варіанти відповідей

м’ясного 

яєчного

м’ясо-яєчного

яєчно-м’ясного

Запитання 24

24. Компактність тулуба характеризує індекс:






варіанти відповідей

масивності

збитості

ейрисомії

довгоногості

Запитання 25

25. Назвіть супровідні документи для відправки худоби на м’ясоком­бінат:






варіанти відповідей

акт на перевід тварин

племінне свідоцтво, акт на вибуття

ветеринарне свідоцтво, товарно-транспортна накладна

акт на вибуття, акт зважування

Запитання 26

26. При перевезенні тварин залізничним транспортом готують доку­менти:






варіанти відповідей

ветеринарне свідоцтво, акт на вибуття

гуртову відомість

товарно-транспортну накладну, акт зважування

ветеринарне свідоцтво, товарно-транспортну накладну, дорожній журнал

Запитання 27

27. Дорожній журнал готують під час перевезення тварин:






варіанти відповідей

водним транспортом

залізничним транспортом

автомобільним транспортом

гужовим транспортом

Запитання 28

28. Трупи тварин, виявлені в транспортних засобах, піддають дослідженню на:






варіанти відповідей

лептоспіроз

лейкоз

сибірку 

туберкульоз

Запитання 29

29. Під час перевезення автотранспортом на відстань 60–70 км тварини втрачають:






варіанти відповідей

25–30% живої маси

4–8% живої маси

0–1% живої маси

20–25% живої маси

Запитання 30

30. Первинна обробка забійних тварин включає такі операції:






варіанти відповідей

оглушення, знекровлення, знімання шкури, нутрування, розпилювання   туш, туалет туш

оглушення, знімання шкури, розпилювання туш

оглушення, знекровлення, нутрування, туалет туш

знекровлення, знімання шкури

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест