Урок 24. Приготування страв з м’яса, сільськогосподарської птиці та субпродуктів

Додано: 23 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 37 разів
10 запитань
Запитання 1

Джерелом енергії в м’ясних гарячих стравах є:

варіанти відповідей

Мінерали

Вітаміни

Жири

Запитання 2

Своєрідного приємного смаку і аромату надають стравам :

варіанти відповідей

Екстрактивні речовини

Амінокислотні речовини

Вуглеводні речовини

Запитання 3

Неповноцінний білок сполучної тканини колаген під дією тепла перетворюється на:

варіанти відповідей

Казеїн

Міоглобін

Глютин

Запитання 4

Мьясні гарячі страви готують у:

варіанти відповідей

М’ясо - рибному відділенню

Соусному відділенні гарячого цеху

М’ясному цеху

Запитання 5

При варінні підготовлене м’ясо кладуть у гарячу воду з розрахунку на 1 кг м’яса води:

варіанти відповідей

0,5 - 1 л

1 - 1,5 л

2 - 3 л

Запитання 6

Температура при подаванні готових м’ясних страв:

варіанти відповідей

40°C

Не нижче 65°C

85°C

Запитання 7

При варінні м’ясо необхідно солити:

варіанти відповідей

Через 15-20 хв після закипання

В холодну воду

В кінці варіння

Запитання 8

Щоб м’ясо відварне було соковитим і не завітрилось слід зберігати:

варіанти відповідей

В тарілці столовій

В каструлі під кришкою

В бульйоні при закритій кришці

Запитання 9

При визначенні готовності звареного м’яса виділяється:

варіанти відповідей

Безбарвний сік

Червоний м’ясний сік

Рум’яна кірочка

Запитання 10

Щоб сосиски під час варіння не потріскались, необхідно:

варіанти відповідей

Попередньо промити

Посолити

Проколоти в кількох місцях

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест