Державний лад.

Додано: 27 вересня 2020
Предмет: Правознавство, 9 клас
Тест виконано: 100 разів
12 запитань
Запитання 1

Державний лад це...

варіанти відповідей

А.Організація будь-якої держави, що включає в себе як її політичну систему, державний устрій, систему державних органів, визначену основним законом — її конституцією, так і виборчу систему, основні положення щодо взаємовідносин держави і особи.

Б.Рання соціально-економічна формація у марксистському поділі економічної історії людства на різні соціально-економічні формації. 

В.Встановлений Основним Законом порядок організації і функціонування інститутів держави і суспільства, система суспільних відносин, що гарантуються, забезпечуються і регулюються законами, прийнятими відповідно до Конституції.

Запитання 2

Державна влада поділяється на...

варіанти відповідей

А.Суспільну,судову,державну.

Б.Законодавчу,виконавчу,судову.

Запитання 3

Форма державного правління це...

варіанти відповідей

А.Форма державного правління, за якої верховна влада у державі належить Народу, а верховні органи державної влади обираються на певний термін, з окресленими Законом повноваженнями.

Б.Політична форма організації правління, що характеризується суверенною владою, політичним та публічним характером, реалізацією своїх повноважень на певній території через систему спеціально створених органів та організацій, за допомогою яких здійснюється політичне, економічне та ідеологічне управління.

В. Спосіб організації верховної влади, який визначає систему її найвищих органів, порядок їх формування і особливості розподілу повноважень між ними, а також взаємовідносини з населенням держави.

Запитання 4

Республіки бувають...

варіанти відповідей

А.Парламентські,президентські,змішані.

Б.Необмежені,змішані,конституційні.

Запитання 5

Республіка це...

варіанти відповідей

А.Форма державного правління, за якої верховна влада у державі належить Народу, а верховні органи державної влади обираються на певний термін, з окресленими Законом повноваженнями; існує поділ влади на гілки: законодавчу, виконавчу, судову.

Б.Форма державного правління, за якої найвища державна влада повністю або частково належить одній особі — спадкоємному монархові.

Запитання 6

За формую державного устрою держави бувають...

варіанти відповідей

А.Дуалістичні,деспотичні.

Б.Прості і складні.

В.Змішані,парламентські.

Запитання 7

Монархія це...

варіанти відповідей

А.Політичний режим, за якого єдиним легітимним джерелом влади в державі визнаються її громадяни.

Б.Форма державного правління, за якої найвища державна влада повністю або частково належить одній особі — спадкоємному монархові.

В.Форма державного правління, за якої верховна влада у державі належить Народу, а верховні органи державної влади обираються на певний термін, з окресленими Законом повноваженнями.

Запитання 8

Монархії бувають...

варіанти відповідей

А.Необмежені,обмежені.

Б.Складні,прості.

В.Президентські,змішані.

Запитання 9

Демократія це...

варіанти відповідей

А. Політичний режим, за якого єдиним легітимним джерелом влади в державі визнаються її громадяни.

Б.Цей термін застосовували для характеристики ситуації в місті-державі, при якій була відсутня верховна влада, або вона втратила реальні важелі впливу на політичну ситуацію в місті.

В.Це вид державного режиму, при якому державна влада здійснюється на основі рівної участі грома­дян та їх об'єднань у формуванні державної політики, утворенні й діяльності державних органів, дотримання прав і свобод людини.

Запитання 10

Демократичний режим...

варіанти відповідей

А.Характерний тип влади в країні, сукупність засобів і методів здійснення політичної влади, яка відображає характер взаємовідносин громадян і держави.

Б.Режим, що характеризується певними формами і методами здійснення особистої влади, що виникає в обстановці суспільної кризи. 

В. Політичний режим, при якому єдиним джерелом влади визнається народ, а влада здійснюється за волею народу і в його інтересах. Демократичні режими складаються в правових державах.

Запитання 11

За формую державного режиму держави можуть бути...

варіанти відповідей

А.Демократичні й антидемократичні.

Б.Анархії й монархії.

В.Прості й складні.

Запитання 12

Різновиди обмеженої монархії...

варіанти відповідей

А.Деспотична і абсолютна.

Б.Виборна і теократична.

В.Дуалістична і конституційна.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест