Виснаженому хворому призначено харчування з підвищеною енергетичною цінністю. Який з дієтичних столів відповідає цій вимозі:
При захворюванні печінки (стіл № 5) необхідно обмежувати споживанн:
При хронічному захворюванні нирок використовують дієту:
При захворюванні серцево-судинної системи призначають дієтичний стіл:
хто здійснює контроль за дієтичним харчуванням пацієнтів у відділенні:
У чому полягає корегувальний принцип харчування при цукровому діабеті:
Порційники у відділенні складає:
Порціонні вимоги складають:
Застосування напувальниці - професійна функція:
В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт з діагнозом "цукровий діабет". Медична сестра навчає пацієнта принципам дієти. Про яку дієту йдеться?
хворому із загостренням холециститу рідні принесли передачу. вилучить продукт, який не можна вживати хворому:
До фельдшера звернувся пацієнт 68 років, в якому гіпертонічна хвороба ІІ стадії, з проханням порадити йому відповідне харчування:
Пацієнту призначена дієта № 2. При спілкуванні з пацієнтом, медична сестра, пояснює мету призначеної дієти:
Пацієнт З., , 33 роки лікується у неврологічному відділенні. Лікар призначив йому дієту № 7. При спілкуванні з пацієнтом медична сестра пояснює мету дієти № 7. Назвіть мету цієї дієти:
Дієтотерапія пацієнтів базується на певних принципах. Коригуючий принцип лікувального харчування передбачає:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома