Дієти

Додано: 23 листопада 2022
Предмет:
Тест виконано: 186 разів
15 запитань
Запитання 1

Виснаженому хворому призначено харчування з підвищеною енергетичною цінністю. Який з дієтичних столів відповідає цій вимозі:

варіанти відповідей

№ 1

№ 11

№ 5

№ 9

№ 1-0

Запитання 2

При захворюванні печінки (стіл № 5) необхідно обмежувати споживанн:

варіанти відповідей

білків

тваринних жирів

вітамінів

вуглеводів

рідини

Запитання 3

При хронічному захворюванні нирок використовують дієту:

варіанти відповідей

№ 1

№ 2

№ 5

№ 7

№ 13

Запитання 4

При захворюванні серцево-судинної системи призначають дієтичний стіл:

варіанти відповідей

№ 2

№ 5

№ 7

№ 10

№ 6

Запитання 5

хто здійснює контроль за дієтичним харчуванням пацієнтів у відділенні:

варіанти відповідей

постова медична сестра

старша медична сестра

санітарка

дієтсестра

Запитання 6

У чому полягає корегувальний принцип харчування при цукровому діабеті:

варіанти відповідей

у зменшенні білків

у зменшенні вітамінів

у зменшенні вуглеводів

у зменшенні солі

у зменшенні рідини

Запитання 7

Порційники у відділенні складає:

варіанти відповідей

лікар-дієтолог

дієтсестра

постова медична сестра

маніпуляційна сестра

старша медична сестра

Запитання 8

Порціонні вимоги складають:

варіанти відповідей

щоденно

1 раз на тиждень

2 рази на тиждень

2 рази на добу

Запитання 9

Застосування напувальниці - професійна функція:

варіанти відповідей

лікаря-дієтолога

дієтсестри

постової медичної сестри

старшої медичної сестри

Запитання 10

В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт з діагнозом "цукровий діабет". Медична сестра навчає пацієнта принципам дієти. Про яку дієту йдеться?

варіанти відповідей

№ 8

№ 10

№ 9

№ 7

№ 5

Запитання 11

хворому із загостренням холециститу рідні принесли передачу. вилучить продукт, який не можна вживати хворому:

варіанти відповідей

яблучний сік

сир нежирний

смажені гриби

кефір

мед

Запитання 12

До фельдшера звернувся пацієнт 68 років, в якому гіпертонічна хвороба ІІ стадії, з проханням порадити йому відповідне харчування:

варіанти відповідей

№ 10

№ 1 а

№ 7

№ 4

№ 9

Запитання 13

Пацієнту призначена дієта № 2. При спілкуванні з пацієнтом, медична сестра, пояснює мету призначеної дієти:

варіанти відповідей

відновлення порушеної функції кровообігу

нормалізація моторної функції кишечника

нормалізація секреторної і моторної функції шлунка

нормалізація вуглеводного лбміну

відновлення функції печінки та жовчного міхура.

Запитання 14

Пацієнт З., , 33 роки лікується у неврологічному відділенні. Лікар призначив йому дієту № 7. При спілкуванні з пацієнтом медична сестра пояснює мету дієти № 7. Назвіть мету цієї дієти:

варіанти відповідей

нормалізація білкового обміну

нормалізація функції кішківника

щадіння нервової системи

відновлення функції печінки

щадіння функції нирок, зменшення набряків

Запитання 15

Дієтотерапія пацієнтів базується на певних принципах. Коригуючий принцип лікувального харчування передбачає:

варіанти відповідей

зменшення (збільшення) в харчовому рацоні того чи іншого продукту

кількісне обмеження їжі

введення в організм продуктів, в яких він має недостачу

виключення з раціону грубої, важко перетравлювальної їжі

спеціальна кулінарна обробка продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест