Директорська контрольна робота для ТО

Додано: 10 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 28 разів
20 запитань
Запитання 1

Причини самозігрівання зерна

варіанти відповідей

Ущільненість зернової маси

зволоження, вміст домішок

тривалість зберігання

наявність, насіння бурянів

Запитання 2

Які компоненти входять до складу зернової маси

варіанти відповідей

Насіння бурянів, домішки, мікроорганізми

Зерно основної культури, мікроорганізми, повітря



Зерно основної культури, мікроорганізми, шкідники хлібних запасів, повітря 

Домішки, мікроорганізми, шкідники хлібних запасів, повітря



Запитання 3

 Які показники належать до фізичних властивостей зернових мас?

варіанти відповідей

Сипкість, шпаруватість, сорбційні властивості, самосортування 



Самосортування, дихання, сипкість, сорбційні властивості 

Шпаруватість, дихання, сипкість, самосортування


Сорбційні властивості, самосортування, дихання, шпаруватість, дихання



Запитання 4

 Які фактори впливають на інтенсивність дихання зерна?



варіанти відповідей

Самозігрівання, самосортування, дихання, проростання 


Теплоємність, дихання, проростання



Дихання, післязбиральне достигання, проростання

Вологість, дихання, проростання, теплоємність 



Запитання 5

Типи самозігрівання зерна:



варіанти відповідей

Гніздове, шарове, суцільне 

   



Гніздове, шарове, точкове


Гніздове, вертикальне, суцільне 




Шарове, суцільне, горизонтальне      



Запитання 6

Що таке базисна цукристість коренеплодів цукрових буряків?



варіанти відповідей

Мінімальна цукристість за останні роки



Нормативна цукристість за останні роки


 

Максимальна цукристість за останні роки 


Середній показник цукристості за останні п’ять років  


Запитання 7

Яким способом зберігають коренеплоди цукрових буряків? 



варіанти відповідей

траншеї

навіси

кагати

овочесховища

Запитання 8

Що називається лежкістю плодоовочевої продукції?



варіанти відповідей

Здатність плодоовочевої продукції зберігатися тривалий період часу без значних змін у якості і масі 





Здатність плодоовочевої продукції втрачати в якості і масі під час зберігання





ГЗдатність плодоовочевої продукції погіршувати свої якості під час зберігання




Здатність плодоовочевої продукції покращити свої якості під час зберігання



Запитання 9

 Яка послідовність способів підготовки сировини до переробки?



варіанти відповідей

Інспектування → калібрування → миття → очистка 

Миття → очистка → калібрування → інспектування



Очистка → миття → інспектування → калібрування



Калібрування → інспектування → очистка → миття


Запитання 10

Які є способи переробки плодоовочевої продукції?



варіанти відповідей

 Механічні, фізичні, хімічні, мікробіологічні


 

Фізико-хімічні, фізичні, хімічні, мікробіологічні



 

Фізичні, хімічні, мікробіологічні 


Фізичні, хімічні, біологічні



Запитання 11

Сироп – це:



варіанти відповідей

Розчин оцту у воді


Розчин солі у воді



Концентрований розчин цукру                                    


Розчин солі, оцту, цукру у воді



Запитання 12

Які сорти капусти білоголової придатні до квашення?



варіанти відповідей

. Ранні, пізні, середні



.

Середні, середньопізні, пізні, ранні



.

Середні, пізні 




Ранні, середні



Запитання 13

Для яких ковбасних виробів використовують технологічну операцію «висушування ковбас»:


варіанти відповідей

Варені ковбаси


Сосиски, сардельки





Сирокопчені, сировялені ковбаси 




Напівкопчені ковбаси


Запитання 14

Що таке сульфітація?



варіанти відповідей

 Обробка сировини азотом


 

Обробка сировини вапном



Консервування сірчаною кислотою               

 Консервування бензойною кислотою



Запитання 15

Які антисептики  використовують для консервування?

варіанти відповідей

Азотиста, сірчиста, сорбінова кислоти



Сірчиста, сорбінова, бензойна кислоти 

Соляна, сірчана, сірчиста кислоти



Сірчана, бензойна, сорбінова кислоти


Запитання 16

Яка технологічна схема приготування варення?



варіанти відповідей

Сортування → приготування сиропу → варіння → зберігання





Інспектування → сортування → миття → приготування сиропу та    тари → варіння → фасування → зберігання 




Інспектування → миття → варіння → зберігання





Миття → сортування → приготування сиропу → варіння → зберігання



Запитання 17

Що таке джем?



варіанти відповідей

Фруктове пюре уварене цукром до вмісту 65-68% сухих речовин



Плоди уварені з цукровим сиропом до густої желеподібної консистенції із вмістом сухих речовин 73% 




Плоди просочені цукровим сиропом і підсушені до вмісту 80% сухих речовин



Плоди уварені з цукровим сиропом до вмісту 50% сухих речовин



Запитання 18

Основні показники якості олії:



варіанти відповідей

Йодне число


Число омилення


Кислотне число


Йодне число, число омилення, кислотне число 



Запитання 19

 З якої зернової культури отримують перлову крупу?



варіанти відповідей

Пшениця

Жито

ячмінь

Овес

Запитання 20

Схема технологічного процесу виробництва цукру:



варіанти відповідей

Подача коренеплодів на завод → зважування → подрібнення на стружку → одержання соку → згущення соку → кристалізація цукру → затарювання цукру



Подача коренеплодів на завод → миття коренеплодів → зважування → подрібнення на стружку → одержання соку → очищення соку → згущення соку → уварювання сиропу до кристалізації цукру → відокремлення кристалів цукру і його відбілювання → сушіння цукру → затарювання цукру 




Зважування коренеплодів → миття → подрібнення на стружку → одержання соку → згущення соку → очищення соку → уварювання сиропу →  затарювання цукру


Подача коренеплодів на завод → зважування → подрібнення на стружку → Зважування коренеплодів → подрібнення на стружку → одержання соку → очищення соку → уварювання сиропу → відбілювання цукру → затарювання цукру



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест