Дистанційна перевірочна робота

Додано: 16 травня 2020
Предмет: Екологія, 10 клас
Тест виконано: 39 разів
20 запитань
Запитання 1

До біологічного забруднення навколишнього середовища належить:

варіанти відповідей

радіаційне забруднення

забруднення мікроорганізмами

шумове забруднення

вібраційне забруднення

Запитання 2

ВІЛ належить до групи...

варіанти відповідей

аденовірусів

ротавірусів

ретровірусів

бактеріофагів

Запитання 3

До шляхів передачі ВІЛ-інфекції належать...

варіанти відповідей

переливання донорської крові

спільне користування басейном

укуси комарів

від інфікованої матері до дитини під час годування молоком

статеві відносини

Запитання 4

ВІЛ не передається...

варіанти відповідей

через статевий контакт

при користуванні спільним рушником

через рукостискання, обійми

через нестерильні інструменти під час нанесення татуювання

Запитання 5

Які умови сприяють збільшенню ризику інфікування ВІЛ?

варіанти відповідей

наявність інших інфекцій в організмі

вживання наркотиків, алкоголю

спілкування з ВІЛ-інфікованими людьми

загартовування

Запитання 6

До інфекційних захворювань дихальних шляхів належать:

варіанти відповідей

туберкульоз

СНІД

холера

грип

дизентерія

коронавірус

Запитання 7

До водорозчинних вітамінів належать:

варіанти відповідей

В

С

А

Е

Запитання 8

Вкажіть норму споживання жирів на добу:

варіанти відповідей

30 - 40 г 

70 -100 г

150 - 200 г

250 - 300 г

Запитання 9

Цинга розвивається у разі відсутності надходження в організм вітаміну: 


варіанти відповідей

В

С

А

Е

Запитання 10

Авітаміноз - це:

варіанти відповідей

повна відсутність вітаміну

нестача вітаміну

надлишок вітаміну

синтез вітаміну

Запитання 11

Вітамін, що утворюється в шкірі під впливом УФ променів:

варіанти відповідей

С

А

D

Е

Запитання 12

Виберіть продукти, багаті вітаміном С:

варіанти відповідей
Запитання 13

Які продукти відносяться до ненасичених жирів?

варіанти відповідей

авокадо

молоко

оливкова олія

cало

соняшникова олія

Запитання 14

Харчові добавки, що застосовують з метою довготривалого зберігання продуктів харчування, у певних дозах вони шкідливі для організму:

варіанти відповідей

консерванти

емульгатори

стабілізатори 

ароматизатори

барвники

Запитання 15

Оберіть висококалорійні продукти:

варіанти відповідей
Запитання 16

Джерелом кальцію для організму може бути:

варіанти відповідей

кунжут

молоко

гарбуз

горіхи

крупа гречана

сир

Запитання 17

Дії, що можуть зменшити прояв симптомів гірської хвороби:

варіанти відповідей

відпочинок і тепло

використання заспокійливих препаратів

використання снодійних препаратів

споживання алкоголю

Запитання 18

Хворобливий стан, що виникає в організмі людини при швидкому переході з середовища з підвищеним атмосферним тиском у середовище з більш низьким тиском:

варіанти відповідей

гірська хвороба

морська хвороба

кесонна хвороба

вібраційна хвороба

Запитання 19

Оберіть продукти, з найбільшим вмістом вуглеводів:

варіанти відповідей
Запитання 20

Рослинний білок містять такі продукти:

варіанти відповідей

горіхи

квасоля

картопля

яйця

цибуля

мед

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест