Дизайн підприємств гостинності

Додано: 14 жовтня 2021
Предмет: Мистецтво
Тест виконано: 68 разів
12 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "ресторан".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортимент продукції власного виробництва й закупних товарів, високим рівнем обслуговування і комфорту у поєднанні з організуванням відпочинку й дозвілля споживачів.

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують дієтичне харчування.

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де

переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді

скомплектованих раціонів харчування.

Запитання 2

Дайте визначення поняття "кафе".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства самообслуговування з

асортиментом страв складного приготування і напоїв, торговельна зала якого обладнана торговельно-технологічним устаткуванням, призначеним для роздавання їжі.

Заклад ресторанного господарства, призначений для

централізованого приготування і постачання готової їжі для споживання у різних місцях.

Заклад ресторанного господарства, в якому алкогольні,

безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стойку.

Заклад ресторанного господарства із широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напої, в якому застосовують самообслуговування або обслуговування офіціантами.

Запитання 3

Дайте визначення закладу ресторанного господарства - клубу.

варіанти відповідей

Різновид закладу ресторанного господарства, що об'єднує

споживачів за інтересами та особливостями смаків.

Заклад ресторанного господарства, що спеціалізується на

приготуванні страв з овочів та борошна.

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують широкий асортимент продукції, що прискорює процес обслуговування.

Комплекс закладів ресторанного господарства швидкого

обслуговування, що мають загальну торговельну залу.

Запитання 4

Укажіть різновид бару або ресторану, який працює переважно в нічні години, з організуванням різноманітних видовищ і розважально-танцювальних програм із музичним супроводом.

варіанти відповідей

кафетерій

сосисочна

нічний клуб

пельменна

Запитання 5

Як називається заклад ресторанного господарства, що

організовує харчування працівників в організаціях?

варіанти відповідей

вагон-ресторан

їдальня

диско-бар

гриль-бар

Запитання 6

Укажіть заклад ресторанного господарства, що спеціалізується на приготуванні й реалізації безалкогольних коктейлів, соків, салатів з овочів, фруктів, ягід, гарячих напоїв.

варіанти відповідей

вітамінний бар

пивний бар

макдональдс

кондитерська

Запитання 7

Укажіть клас закладу ресторанного господарства, що має

самостійну будівлю, побудовану за індивідуальним проектом, криту охоронну стоянку для легкових автомобілів відвідувачів поряд із закладом.

варіанти відповідей

люкс

перший

вищий

немає правильної відповіді

Запитання 8

Укажіть, у яких закладах ресторанного господарства

допускається самообслуговування?

варіанти відповідей

У ресторанах класу люкс

У ресторанах вищого класу

У закладах швидкого обслуговування

У спеціалізованих ресторанах

Запитання 9

Укажіть спеціалізоване приміщення для обслуговування

святкових заходів, урочистостей.

варіанти відповідей

бенкетна зала

касова зала

аванзал

гардероб

Запитання 10

Які столи призначені для вживання їжі стоячи?

варіанти відповідей

фуршетні

підсобні

дитячі

обідні

Запитання 11

Укажіть прийом кольорової композиції інтер'єру зали.

варіанти відповідей

Прийом кольорового зв'язку з кількома залами (в одній залі

основним є один колір, а два інші використовуються як допоміжні).

Прийом сферичної форми торговельної зали.

Прийом орієнтації торговельної зали щодо сторін світу.

Метод кольорового акценту

Запитання 12

Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?

варіанти відповідей

Із паперу, пластмаси, фольги.

Із мельхіору та пластмаси.

Із картону та дерева.

Із фаянсу, порцеляни.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест