Виконання правил техніки безпеки при експлуатації трактора

Додано: 30 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 87 разів
11 запитань
Запитання 1

1. Один із працівників на малюнку, який запускає двигун трактора, перебуває в зоні можливого руху трактора, чи є правильними його дії?

варіанти відповідей

Ні, не є правильними. Заборонено ставити ногу на опорний каток, гусеницю, а також перебувати в зоні можливого руху трактора.

Так, його дії є правильними. Під час запуску двигуна працівник може знаходитись в зоні можливого руху трактора, так як це передбачено інструкцією з техніки безпеки.

Запитання 2

2. Один із працівників на малюнку заправляє трактор пальним, засмоктуючи його із бочки через шланг, чи є правильними його дії?

варіанти відповідей

Так, його дії є правильними.У випадку непередбачуваних обставин, заправляти трактор таким шляхом цілком можливо.

Ні, не є правильними. Заправляти трактор можливо тільки закритим способом, за допомогою насоса і шланга через лійку з мідною сіткою.

Запитання 3

3. Один із працівників на малюнку, який заправляє трактор пальним, стоїть на піднятому робочому агрегаті,чи є його дії правильними?

варіанти відповідей

Так, його дії є правильними.Згідно правил експлуатації сільськогосподарської техніки та сільськогосподарського обладнання, дозволяється сидіти і стояти на рамі та інших частинах сільськогосподарської техніки.

Ні, його дії не є правильними.Під час роботи трактора заборонено сидіти і стояти на рамі та інших частинах сільськогосподарської техніки.

Запитання 4

4. Один із працівників на малюнку під час роботи трактора очищує робочі органи плуга, що піднятий від налиплого грунту, чи є його дії правильними?

варіанти відповідей

Ні, його дії не є правильними. Не дозволяється регулювання і очищення робочих органів від сторонніх предметів, налиплого грунту і залишків рослин при працюючому двигуні. Навісне обладнання має бути опущене.

Так, його дії є правильними.Регулювання і очищення робочих органів від сторонніх предметів, налиплого грунту і залишків рослин дозволяється проводити при працюючому двигуні.Навісне обладнання має бути піднятим.

Запитання 5

5. Один із працівників на малюнку підліткового віку знаходиться за кермом трактора, чи є його дії правильними?

варіанти відповідей

Так, його дії є правильними. До роботи на тракторі допускають осіб, молодших за 18 років, якщо поряд знаходиться дорослий з посвідченням тракториста-машиніста. 

Ні, його дії не є правильними.До роботи на тракторі допускають осіб, не молодших за 18 років, які мають посвідчення тракториста-машиніста.

Запитання 6

6. На малюнку в кабіні трактора та поруч із ним перебувають сторонні особи, чи є це правильним?

варіанти відповідей

Ні, це не є правильним. Заборонено стороннім особам перебувати в кабіні, на рамі, причіпних або навісних пристроях, вантажі та причепах, а також у робочій зоні.

Так, це є правильним. Дозволено стороннім особам перебувати в кабіні, на рамі, причіпних або навісних пристроях, вантажі та причепах, а також у робочій зоні, якщо це не перешкоджає роботі трактора.


Запитання 7

7. На малюнку один із працівників відпочиває, сидячи на землі під двигуном трактора, чи є його дії правильними?

варіанти відповідей

Ні, його дії не є правильними. Відпочивати в полі дозволено лише в спеціально відведених для цього місцях.

Так, його дії є правильними. Дозволено відпочивати, сидячи на землі біля трактора при непрацюючому двигуні.

Запитання 8

8. Один із працівників на малюнку відкриває кришку радіатора без рукавиць, чи є його дії правильними?

варіанти відповідей

Так, його дії є правильними. Дозволяється знімати кришку радіатора без рукавиць, так як вона не має такої властивості нагріватися під час перегріву двигуна.

Ні, його дії не є правильними. Щоб не допустити опіків парою або гарячою водою (антифризом) з радіатора при перегріві двигуна, кришку радіатора дозволяється знімати в рукавицях. При цьому стояти треба з навітряного боку.

Запитання 9

9. Один із працівників на малюнку пусковим шнуром запускає двигун трактора, чи є це правильним?

варіанти відповідей

Ні, це не є правильним. Заборонено працювати на тракторах, із пристроєм ручного запуску двигуна за допомогою пускового шнура.

Так, це є правильним. Дозволяється працювати на тракторах, із пристроєм ручного запуску двигуна за допомогою пускового шнура.

Запитання 10

10. На малюнку працівники запускають трактор безпосередньо під лінією електропередачі, чи є це правильним?

варіанти відповідей

Це є правильним в тому випадку, коли рух трактора під дротами діючих ліний електропередачі здійснюється лише за умови, що відстань по вертикалі між нижніми дротами та верхньою частиною трактора не менше 2 м.

Це є правильним в тому випадку, коли рух трактора під дротами діючих ліний електропередачі здійснюється лише за умови, що відстань по вертикалі між нижніми дротами та верхньою частиною трактора не менше 1м.

Запитання 11

11. Чи можливо випасання худоби в робочій зоні трактора?

варіанти відповідей

Так, можливо, якщо це не заважає роботі.

Ні, не можливо 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест