Якщо зважування продукції відбувається в тарі чи упаковці, то необхідно:
Для приймання і відпускання товарів великими партіями магазини оснащені:
Точну вагу товару на електронних товарних вагах показує:
Максимальна вага зважування на вагах товарних електронних ВТНЕ-150Н-5
Підготовка РРО до роботи включає в себе:
Протягом робочої зміни касир стикається з необхідністю здійснення наступних операцій
Алгоритм закінчення зміни касира:
Згідно із Законом про РРО, зберігати контрольну стрічку на місці проведення розрахункових операцій необхідно протягом:
Денний звіт без обнулення інформації в оперативній пам'яті
Як часто потрібно роздруковувати Z-звіт?
В яких випадках доводиться здійснювати розрахунки без використання РРО:
В Акті про видачу коштів покупцю зазначено:
До самотійної роботи продавцем допускаються особи не молодше
Колективна (бригадна) матеріальна відповідальність може запроваджуватися в разі спільного виконання працівниками окремих видів робіт, пов'язаних із:
Підставою для притягнення членів колективу до матеріальної відповідальності є:
Трудовим законодавством передбачено декілька видів матеріальної відповідальності:
Не може бути покладена матеріальна відповідальність на працівників за шкоду
Приймання товарів оформлюється накладенням на супровідний документ
Остаточне приймання товарів за кількістю має бути проведене в такий строк
Перевірка товарів за якістю може бути:
Проведення приймання товарів за якістю при іногородній поставці
Приймання товарів за кількістю та якістю покладається на матеріально-відповідальних осіб
Великогабаритні товари в торговельному залі повинні розміщуватися
Товари, що вимагають тривалого ознайомлення з ними покупців, а також товари, що мають частий попит розміщують
При розміщенні товарів в торговому залі слід враховувати
Товари, що вимагають нарізки, зважування, а також дрібні дорогі вироби розміщують
Найбільш раціональною викладкою товару є
Хліб із пшеничного борошна, пшенично-житнього борошна може перебувати в продажу( при температурі не менше 6 С) після виймання з печі не більше:
Хліб із житнього і житньо-пшеничного оббивного і житнього обдирного борошна може перебувати в продажу після виймання з печі не більше:
Дрібноштучні хлібобулочні вироби масою 200 грамів і менше (включаючи бублики) можуть перебувати в продажу після виймання з печі не більше:
До бубличних виробів належать:
Штучні хлібобулочні вироби, які мають діаметр кільця 7-10 см, товщину джгута - 3,3 см, м'яку пружну консистенцію
Найменші за розмірами бубличні вироби, які мають діаметр кільця 4-7 см, товщину джгута 1,7 см, низьку вологість, є крихкими, а також називаються ще хлібними консервами
У рецептуру здобних хлібобулочних виробів входить
Маса дрібноштучних здобних хлібобулочних виробів і великоштучних відповідно
Залежно від рецептури хліб поділяється на:
Що входить в рецептуру простого хліба?
З ячменю виробляють такі крупи:
Які крупи виготовляють із проса?
Із пшениці виробляють такі крупи:
Рисові крупи бувають:
Які крупи виробляють двох видів - цілі(ядро) й дрібні (проділ)
Житнє борошно виробляється за схемою такого помелу:
Вівсяна крупа, розплющена за допомогою спеціального апарату у вигляді рифлених або гладких пелюсток
До кореневих прянощів відносяться:
До плодових прянощів відносять:
Цукор-пісок може зберігатися на складах з опаленням:
Трубчасті макаронні вироби залежно від форми і довжини поділяють на:
Залежно від типу переробленого борошна макаронні вироби із борошна твердої пшениці відносяться до:
За формою макаронні вироби підрозділяються на:
Макаронні вироби з прямим зрізом країв, які поділяються на кроткі(15-30 см) і довгі (понад 30 см) називаються
Які макаронні вироби за діаметром поділяються на Павутинку, Тонку, Любительську, Звичайну?
Проділ - це:
Булгур - це:
Олія, яка пройшла механічне очищення шляхом фільтрування, центрифугування і відстоювання:
Термін зберігання цукру-піску та цукру-рафінаду в опалювальних складахз температурою не вище 25С:
.....широко використовується для приготування маринадів, соусів, для підкислювання готових страв:
....висушена кора декількох видів тропічних коричних дерев сімейства лаврових:
Томатна паста відноситься до:
Концентрвані ріжкі або сухі екстракти чорного й зеленого чаю:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома