Екзаменаційні тести з навчальної практики

Додано: 18 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
60 запитань
Запитання 1

Якщо зважування продукції відбувається в тарі чи упаковці, то необхідно:

варіанти відповідей

покласти на майданчик порожню тару натиснути кнопку "Тара"

натиснути кнопку "Тара"

покласти на майданчик порожню тару

покласти на майданчик порожню тару і натиснути кнопку "Вартість"

Запитання 2

Для приймання і відпускання товарів великими партіями магазини оснащені:

варіанти відповідей

автомобільними вагами

товарними вагами

електронними вагами

вагами РН 10Ц13У

Запитання 3

Точну вагу товару на електронних товарних вагах показує:

варіанти відповідей

з'ємна стійка

платформа

ваговий індикатор

металевий корпус

Запитання 4

Максимальна вага зважування на вагах товарних електронних ВТНЕ-150Н-5

варіанти відповідей

200 кг

400 гр

100 кг

150 кг

Запитання 5

Підготовка РРО до роботи включає в себе:

варіанти відповідей

Ввімкнення РРО в мережу живлення, перевірка дати і часу

перевірка наявності чекової та контрольної стрічок

перевірка справності блокувальних пристроїв, введення розмінної монети

всі відповіді вірні

Запитання 6

Протягом робочої зміни касир стикається з необхідністю здійснення наступних операцій

варіанти відповідей

проведення розрахункових операцій

видача покупцю розрахункового документа

формування звітів та вилучення грошей зі скриньки для інкасації

всі відповіді вірні

Запитання 7

Алгоритм закінчення зміни касира:

варіанти відповідей

складання Z-звіту, роздрукування Z-звіту, заповнення 2 розділу КОРО

здача виручки в касу підприємства або інкасатору

відключення РРо від мережі живлення

всі відповіді вірні

Запитання 8

Згідно із Законом про РРО, зберігати контрольну стрічку на місці проведення розрахункових операцій необхідно протягом:

варіанти відповідей

3 днів

2 днів

4 днів

5 днів

Запитання 9

Денний звіт без обнулення інформації в оперативній пам'яті

варіанти відповідей

Х-звіт

Z-звіт

звіт про реалізовані товари

періодичний звіт

Запитання 10

Як часто потрібно роздруковувати Z-звіт?

варіанти відповідей

щодня

щодня за ті дні, коли здійснювалися розрахункові операції

один раз на тиждень

багато разів протягом дня

Запитання 11

В яких випадках доводиться здійснювати розрахунки без використання РРО:

варіанти відповідей

відключення електроенергії

поломки РРО

відключення інтернету

всі відповіді вірні

Запитання 12

В Акті про видачу коштів покупцю зазначено:

варіанти відповідей

дані документа, що засвідчує особу покупця, який відмовляється від товару

відомості про товар(послугу), суму виданих коштів

номер, дату і час видачі розрахункового документа, що підтверджує купівлю

всі відповіді вірні

Запитання 13

До самотійної роботи продавцем допускаються особи не молодше

варіанти відповідей

15 років

16 років

17 років

18 років

Запитання 14

Колективна (бригадна) матеріальна відповідальність може запроваджуватися в разі спільного виконання працівниками окремих видів робіт, пов'язаних із:

варіанти відповідей

зберіганням, обробкою,продажем (відпуском) товарів

перевезенням або застосуванням переданих їм цінностей

коли неможливо розмежувати відповідальнсть кожного працівника

всі відповіді вірні

Запитання 15

Підставою для притягнення членів колективу до матеріальної відповідальності є:

варіанти відповідей

матеріальна шкода, заподіяна розкраданням, нестачею

умисним знищенням або зіпсуттям матеріальних цінностей

знищенням або зіпсуттям через недбалість, що підтверджується документами

всі відповіді вірні

Запитання 16

Трудовим законодавством передбачено декілька видів матеріальної відповідальності:

варіанти відповідей

обмежена, повна, колективна (бригадна) та підвищена

обмежена та повна

обмежена та колективна

обмежена та підвищена

Запитання 17

Не може бути покладена матеріальна відповідальність на працівників за шкоду

варіанти відповідей

яка належить до категорії нормального виробничо-господарського ризику

за неодержані підприємством прибутки

заподіяну працівником, який перебував у стані крайньої необхідності

всі відповіді вірні

Запитання 18

Приймання товарів оформлюється накладенням на супровідний документ

варіанти відповідей

штампа з вказівкою дати, номера штампа, кількості й суми товару, підписом

штампа з вказівкою дати, номера штампа

штампа з вказівкою дати, підписом

кількості й суми товару, підписом

Запитання 19

Остаточне приймання товарів за кількістю має бути проведене в такий строк

варіанти відповідей

товари з обмеженим терміном зберігання-12 год, усі інші - не пізніше 10 діб

товари з обмеженим терміном зберігання -24 год, усі інші- не пізніше 10 діб

товари з обмеженим терміном - 24 год, усі інші - не пізніше 12 діб

товари з обмеженим терміном- 24 год, усі інші - не пізніше 48 год

Запитання 20

Перевірка товарів за якістю може бути:

варіанти відповідей

суцільною

вибірковою

суцільною і вибірковою

суцільною, вибірковою, лабораторним методом

Запитання 21

Проведення приймання товарів за якістю при іногородній поставці

варіанти відповідей

протягом 24 годин та 20 днів з моменту надходження товарів на склад

протягом 12 годин та 24 днів з моменту надходження товарів на склад

протягом 24 годин та 10 днів з моменту надходження товарів на склад

протягом 10 днів та 24 год з моменту надходження товарів на склад

Запитання 22

Приймання товарів за кількістю та якістю покладається на матеріально-відповідальних осіб

варіанти відповідей

завідувач складу

комірники

завідувач складу, комірники, товарознавець

товарознавець

Запитання 23

Великогабаритні товари в торговельному залі повинні розміщуватися

варіанти відповідей

поряд із зоною розрахунку

поряд із виходом з торгового залу

в глибині торгового залу

поряд із зоною розрахунку або виходом з торгового залу

Запитання 24

Товари, що вимагають тривалого ознайомлення з ними покупців, а також товари, що мають частий попит розміщують

варіанти відповідей

в глибині торгового залу, щоб не створювати перешкоди руху покупців

поряд із зоною розрахунку

поряд з виходом з торговельного залу

концентровано

Запитання 25

При розміщенні товарів в торговому залі слід враховувати

варіанти відповідей

їх фізико-хімічні властивості

специфічні особливості

необхідність забезпечення збереження споживчих властивостей товару

всі відповіді вірні

Запитання 26

Товари, що вимагають нарізки, зважування, а також дрібні дорогі вироби розміщують

варіанти відповідей

рівномірно по всьому торговельному залу

на видних місцях в торговому залі

за прилавками обслуговування

в глибині торгового залу

Запитання 27

Найбільш раціональною викладкою товару є

варіанти відповідей

дисплейна

фронтальна

горизонтальна

вертикальна

Запитання 28

Хліб із пшеничного борошна, пшенично-житнього борошна може перебувати в продажу( при температурі не менше 6 С) після виймання з печі не більше:

варіанти відповідей

36 годин

24 годин

48 годин

16 годин

Запитання 29

Хліб із житнього і житньо-пшеничного оббивного і житнього обдирного борошна може перебувати в продажу після виймання з печі не більше:

варіанти відповідей

16 годин

48 годин

24 годин

36 годин

Запитання 30

Дрібноштучні хлібобулочні вироби масою 200 грамів і менше (включаючи бублики) можуть перебувати в продажу після виймання з печі не більше:

варіанти відповідей

16 годин

24 годин

36 годин

48 годин

Запитання 31

До бубличних виробів належать:

варіанти відповідей

бублики

бублики, баранки

бублики, баранки і сушка

баранки

Запитання 32

Штучні хлібобулочні вироби, які мають діаметр кільця 7-10 см, товщину джгута - 3,3 см, м'яку пружну консистенцію

варіанти відповідей

бублики

баранки

сушки

баранки і сушки

Запитання 33

Найменші за розмірами бубличні вироби, які мають діаметр кільця 4-7 см, товщину джгута 1,7 см, низьку вологість, є крихкими, а також називаються ще хлібними консервами

варіанти відповідей

бублики

баранки

сушки

хлібна соломка

Запитання 34

У рецептуру здобних хлібобулочних виробів входить

варіанти відповідей

підвищена кількість молочних продуктів

підвищена кількість цукру

підвищена кількість вершкового масла, маргаригу, яєць, ізюму та ін.

всі відповіді вірні

Запитання 35

Маса дрібноштучних здобних хлібобулочних виробів і великоштучних відповідно

варіанти відповідей

200 г і менше, від 200 до 500гр

200 г і менше, від 200 до 300 гр

100 гр і менше, від 200 до 500 гр

200 гр і менше, 500 гр

Запитання 36

Залежно від рецептури хліб поділяється на:

варіанти відповідей

простий і поліпшений

формовий і подовий

житній і житньо-пшеничний

національний

Запитання 37

Що входить в рецептуру простого хліба?

варіанти відповідей

дріжджі, вода, борошно

дріжджі вода, борошна, сіль

дріжджі, вода, борошно, сіль, цукор

борошно, вода, сіль, яйця

Запитання 38

З ячменю виробляють такі крупи:

варіанти відповідей

ячні у вигляді подрібненого зерна ячменю без верхньої оболонки

перлові

вівсяні

ячні та перлові

Запитання 39

Які крупи виготовляють із проса?

варіанти відповідей

ячні

гречані

пшоняні

вівсяні

Запитання 40

Із пшениці виробляють такі крупи:

варіанти відповідей

пшеничні

пшоняні

манні

манні й пшеничні

Запитання 41

Рисові крупи бувають:

варіанти відповідей

полірованими

шліфованими й подрібненими

цілими

полірованими, шліфіованими й подрібненими

Запитання 42

Які крупи виробляють двох видів - цілі(ядро) й дрібні (проділ)

варіанти відповідей

рисові

гречані

пшеничні

кукурудзяні

Запитання 43

Житнє борошно виробляється за схемою такого помелу:

варіанти відповідей

оббивне

обдирне

сіяне

оббивне, обдирне і сіяне

Запитання 44

Вівсяна крупа, розплющена за допомогою спеціального апарату у вигляді рифлених або гладких пелюсток

варіанти відповідей

пластівці

граноли

мюслі

ядра

Запитання 45

До кореневих прянощів відносяться:

варіанти відповідей

імбир

куркума

гвоздика

імбир і куркума

Запитання 46

До плодових прянощів відносять:

варіанти відповідей

перець

ваніль

аніс

перець, ваніль, аніс

Запитання 47

Цукор-пісок може зберігатися на складах з опаленням:

варіанти відповідей

8 років

5 років

1,5 роки

4 роки

Запитання 48

Трубчасті макаронні вироби залежно від форми і довжини поділяють на:

варіанти відповідей

вермішель, локшина

ріжки, пера

фігурні

макарони,ріжки і пера

Запитання 49

Залежно від типу переробленого борошна макаронні вироби із борошна твердої пшениці відносяться до:

варіанти відповідей

1 класу

групи В

групи Б

групи А

Запитання 50

За формою макаронні вироби підрозділяються на:

варіанти відповідей

трубчасті

ниткоподібні, стрічкоподібні

фігурні

трубчасті, ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні

Запитання 51

Макаронні вироби з прямим зрізом країв, які поділяються на кроткі(15-30 см) і довгі (понад 30 см) називаються

варіанти відповідей

ріжки

макарони

пера

вермішель

Запитання 52

Які макаронні вироби за діаметром поділяються на Павутинку, Тонку, Любительську, Звичайну?

варіанти відповідей

ниткоподібні

стрічкоподібні

трубчасті

фігурні

Запитання 53

Проділ - це:

варіанти відповідей

гречана крупа

рисова крупа

пшенична крупа

ячмінна крупа

Запитання 54

Булгур - це:

варіанти відповідей

крупа з рису

крупа з пшениці

крупа з ячменю

крупа з гречки

Запитання 55

Олія, яка пройшла механічне очищення шляхом фільтрування, центрифугування і відстоювання:

варіанти відповідей

гідратована олія

рафінована олія

нерафінована олія

дезодорована олія

Запитання 56

Термін зберігання цукру-піску та цукру-рафінаду в опалювальних складахз температурою не вище 25С:

варіанти відповідей

4 роки

8 років

5 років

6 років

Запитання 57

.....широко використовується для приготування маринадів, соусів, для підкислювання готових страв:

варіанти відповідей

оцтова кислота

лимонна кислота

кухонна сіль

кетчуп

Запитання 58

....висушена кора декількох видів тропічних коричних дерев сімейства лаврових:

варіанти відповідей

кориця

лавровий лист

шафран

імбир

Запитання 59

Томатна паста відноситься до:

варіанти відповідей

концентрованих продуктів

приправ

закусочних консервів

соусів

Запитання 60

Концентрвані ріжкі або сухі екстракти чорного й зеленого чаю:

варіанти відповідей

пресовані

гранульовані

екстраговані

байхові

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест