Екзаменаційні тести з навчальної практики ІІ блок

Додано: 19 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 59 разів
40 запитань
Запитання 1

Прийняті м'ясо і м'ясопродукти розміщують на короткочасне зберігання негайно при температурі охолодження не вище ніж:

варіанти відповідей

+8С

+6С

+5С

+4С

Запитання 2

Здійснюючи продаж м'яса і м'ясопродуктів без нарізування, за згодою споживача додають не більше:

варіанти відповідей

4 доважків

3 доважків

2 доважків, що не перевищує 10% загальної маси покупки

3 доважків, що не перевищує 12% загальної маси покупки

Запитання 3

При прийманні м'яса потушного у відрубах одночасно перевіряють наявність:

варіанти відповідей

тавра ветеринарного нагляду

свіжість м'яса, ступінь охолодження

правильність розбирання, відповідність накладеному тавру

всі відповіді вірні

Запитання 4

Яловичина молодняку- тварини віком від:

варіанти відповідей

3 місяців до 3 років

2 місяців до 2 років

2 тижнів до 3 місяців

від 3 до 7 років

Запитання 5

до 1 категорії відносяться такі субпродукти:

варіанти відповідей

язики, печінка,нирки

мозок, серце, вим'я

яловичий і баранячий хвости

язики, печінка, нирки, мозок, серце, вим'я, яловичий і баранячий хвости

Запитання 6

Термін реалізації варених ковбас в натуральній оболонці:

варіанти відповідей

до 2-х діб

до 3-х діб

до 10 діб

до 20 діб

Запитання 7

До якого гатунку відноситься кров'яна ковбаса "З сиром"?

варіанти відповідей

вищого гатунку

1-го гатунку

2-го гатунку

3-го гатунку

Запитання 8

Для яких ковбасних виробів фарш набивають автоматично дозованими шприцами у баранячі кишки або целофанову оболонку і перекручують

варіанти відповідей

кров'яні ковбаси

ліверні ковбаси

сосиски

сардельки

Запитання 9

Шпикачки - це:

варіанти відповідей

сосиски

сардельки

ліверні ковбаси

кров'яні ковбаси

Запитання 10

Ковбаси, які мають сецифічний запах копчень і прянощів, трохи гострий і солонуватий смак, незначну зморшкуваність батонів

варіанти відповідей

копчені

напівкопчені

варені

варено-копчені

Запитання 11

При виробництві яких цукеркових мас використовують обсмажені горіхи?

варіанти відповідей

пралінових

помадних

молочних

грильяжних

Запитання 12

Цукерки, які виготовляють з цукру, патоки, молока, вершкового масла з додаванням смакових і ароматичних речовин шляхом уварювання

варіанти відповідей

молочні

помадні

типу праліне

кремові

Запитання 13

Цукерки мають пінну структуру, зумовлену застосуванням збитих яєчних білків. Залежно від консистенції бувають легкі і важкі

варіанти відповідей

кремові

фруктово-желейні

збивні

марципанові

Запитання 14

Які цукерки відносяться до Пралінових?

варіанти відповідей

Ромашка

Червоний мак

Пташине молоко

Трюфелі

Запитання 15

Печиво, яке виробляють із високопластичного тіста, відрізняються пористістю, набухаємістю, складним малюнком та високою хрупкістю

варіанти відповідей

пряники

затяжне

здобне

цукрове

Запитання 16

Печиво з пшеничного борошна вищого гатунку з додаванням цукру (до 40%), жирів (до 25%), поверхня може бути покрита шоколадною глазур'ю, посипана горіхами або цукровою пудрою

варіанти відповідей

здобне

затяжне

цукрове

вівсяне

Запитання 17

Продукт, який виговляється з цукру, обсмажених горіхів або насіння і збитої з піноутворювальною речовиною карамельної маси

варіанти відповідей

цукерки

рахат-лукум

халва

козинаки

Запитання 18

Яка ознака покладена в основу класифікації карамелі з начинкою?

варіанти відповідей

вид карамельної маси

вид начинки

вид обробки поверхні

кількість начинки

Запитання 19

За зовнішнім оформленням карамель ділять на:

варіанти відповідей

льодяникову, з начинками, молочну

тверду, м'яку та напівтверду

вітамінізовану, лікувальну і для широкого вживання

загорнуту і відкриту

Запитання 20

Кондитерський виріб, отриманий збиванням фруктово-ягідного пюре з цукром і яєчним білком, з наступним додаванням у цю суміш з наступним додаванням драглеутворювачів

варіанти відповідей

мармелад

халва

рахат-лукум

зефір

Запитання 21

Високожирне молоко має такий вміст жиру:

варіанти відповідей

4% та 6%

3,5% та 4%

2% та 2,5%

3,2% та 3,5%

Запитання 22

Нормалізоване молоко з вмістом жиру 4 або 6% піддане гомогенізації, пастеризоване за температури 95С із витримкою 3-4 години

варіанти відповідей

відновлене

пряжене

стерилізоване

пастеризоване

Запитання 23

Кисломолочні напої, шо виробляються в результаті змішаного молочнокислого і спиртового бродіння

варіанти відповідей

кисле молоко, ацидофільне молоко

йогурт

кефір, кумис, ацидофільно-дріжджове молоко

айран

Запитання 24

Кисломолочний продукт, що виробляється шляхом заквашування нормалізованих пастеризованих вершків чистими культурами молочнокислих стрептококів

варіанти відповідей

кефір

йогурт

сметана

ряжанка

Запитання 25

Сметана, яка має 40% жирності

варіанти відповідей

Дієтична

Столова

Любительська

Домашня

Запитання 26

До розсільних сирів відноситься:

варіанти відповідей

Дружба

Бринза

Голандський

Янтар

Запитання 27

До яких сирів відноситься ковбасний копчений сир?

варіанти відповідей

плавлені

сичугові

розсільні

м'які

Запитання 28

Високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока

варіанти відповідей

сметана

сир

масло

спред

Запитання 29

Масло "Екстра" яке має 82% жиру

варіанти відповідей

Селянське

Бутербродне

Десертне

Вологодське

Запитання 30

Середньосолена риба має такий вміст солі:

варіанти відповідей

від 6 до 10%

10-14%

10-13%

понад 14%

Запитання 31

Копчення риби за температури від 60 до 180 С:

варіанти відповідей

холодне

гаряче

напівгаряче

всі відповіді вірні

Запитання 32

Заморожена риба має у м'язовій тканині температуру..

варіанти відповідей

-5 до-8С

0 до+4С

-10 до -18С

-5 до-10С

Запитання 33

Яка ікра не є лососевою?

варіанти відповідей

Ікра горбуші

Ікра нерки

Ікра кети

ікра осетра

Запитання 34

До яких овочів відноситься баклажан?

варіанти відповідей

цибулеві

капустяні

томатні

гарбузові

Запитання 35

До яких ягід відноситься виноград?

варіанти відповідей

справжні

несправжні

складні

кісточкові

Запитання 36

Несправжні горіхи:

варіанти відповідей

ліщина

фундук

волоський, мигдаль, каштан,арахіс, фісташки

кеш'ю

Запитання 37

Цілі плоди абрикоса висушені без кісточки

варіанти відповідей

курага

кайса

урюк

кишмиш

Запитання 38

Авлон - це:

варіанти відповідей

висушений виноград різних сортів

абрикос засушений з кісточкою

абрикос засушений без кісточки

безкісточковий ізюм

Запитання 39

Марочні соки отримані із:

варіанти відповідей

суміші помологічних сортів одного виду плодів та ягід

з одного помологічного сорту плодів та ягід

з двох або більше інших сортів

свіжовіджаті

Запитання 40

Сокові напої мають вміст соку:

варіанти відповідей

від 10 до 40%

від 10 до 20%

від 1 до 9,9%

від 20 до 30%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест