Фізична скадова здоров'я

Додано: 9 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
15 запитань
Запитання 1

В основі сучасних оздоровчої системи покладено підхід:

варіанти відповідей

фрагмент ний

механічний

медичний

холістичний

Запитання 2

Витривалість, сила, гнучкість, швидкість, спритність - це ...

варіанти відповідей

оздоровчі системи

фізичні якості людини

 

види спорту

складові здоров'я

Запитання 3

Комплекс спеціальних заходів і дій, спрямованих на збереження, зміцнення і відновлення здоров'я - це ... .

варіанти відповідей

рухова активність

оздоровчі системи

психологічні практики

Запитання 4

До складових оздоровчих систем відносять: 

варіанти відповідей

моральні постулати

фізичні вправи і комплекси гімнастики

раціональне харчування

психологічні практики

Запитання 5

Системи теоретичних знань і практичних методів, які містять певні правила вибору та вживання продуктів хавчування людиною - це...

варіанти відповідей

системи харчування

раціональне харчування

чинники вибору продуктів харчування

Запитання 6

Назвіть принципи раціонального харчування.

варіанти відповідей

режим, гігієна, здоровий спосіб життя

ефективність, творчість, національна кухня

помірність, різноманітність, збалансованість

вітаміни, мікроелементи, білки

Запитання 7

Назвіть хвороби до яких може призвести незбалансоване харчування.

варіанти відповідей

анорексія

ангіна

ожиріння

серцево - судинні захворювання

Запитання 8

Виберіть правильне твердження, що стосується дієт

варіанти відповідей

від їжі насиченої жирами та вуглеводами набирають велику вагу, краще її зовсім не їсти

 

перед тим, як сісти на дієту потрібно порадитись із лікарем

щоб схуднути не треба їсти після 6 години вечора.

їжа має бути різноманітною і містити всі необхідні для життєдіяльності організму продукти

Запитання 9

Харчові добавки додають в їжу з метою...

варіанти відповідей

поліпшення смаку

запобігання псування продуктів, під час зберігання

підвищення поживної цінності

для стабілізації у ній необхідної кількості жирів, білків, вуглеводів.

Запитання 10

Стан, під час якого відбувається інтоксикація організму людини через потрапляння в кишечник продуктів недоброякісного приготування - це...

варіанти відповідей

гастрит

анорексія

діабет

харчове отруєння

Запитання 11

Продовжіть визначення. Інфекційна хвороба - ботулізм може виникати при:

варіанти відповідей

споживанні продуктів харчування, що зберігалися при недостатньо низьких температурах

купанні у озерах, де купаються водоплавні птахи

споживанні продуктів домашнього консервування (м'ясо, риба)

Запитання 12

Причини харчового отруєння:

варіанти відповідей

продукти термін зберігання яких закінчився

продукти, які купили на стихійних ринках

продукти з пошкодженою упаковкою

алкогольні напої

усі відповіді правильні

Запитання 13

Ознаки харчового отруєння:

варіанти відповідей

нудота, блювота, діарея

нежить, кашель

біль у животі, спазми

біль у суглобах

Запитання 14

Як убезпечитися від харчового отруєння?

варіанти відповідей

ретельно мити продукти та руки

зберігати приготовлену їжу у холодильнику

їсти тільки перевірені страви, не експерементувати

піддавати кулінарній обробці сире м'ясо, рибу, тощо.

Запитання 15

Продовжіть визначення. Інфекційна хвороба - сальмонельоз може виникати при:

варіанти відповідей

споживанні продуктів домашнього консервування (м'ясо, гриби, овочі, риба)

 

споживанні продуктів харчування, що зберігалися при недостатньо низьких температурах;

споживанні інфікованих продуктів (м'ясо, птиця, непастеризоване молоко, яйця, забруднена вода )

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест