Фізична складова здоров'я

Додано: 30 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 918 разів
30 запитань
Запитання 1

Комплекс спеціальних заходів і дій спрямованих на збереження, зміцнення і відновлення здоров'я - це

варіанти відповідей

Оздоровчі заклади

Оздоровчі системи

Системи організму

Система діагностики

Запитання 2

Оберіть всі правильні відповіді. Складові оздоровчих систем

варіанти відповідей

Фізичні вправи і комплекси гімнастики

Раціональне харчування

Перегляд фільмів

Психологічні практики

Моральні постулати (правила)

Достатній сон та здоровий відпочинок

Запитання 3

Здатність витримувати значне навантаження, фізичні вправи чи працювати тривалий час не знижуючи інтенсивності - це

варіанти відповідей

Сила

Витривалість

Спритність

Гнучкість

Швидкість

Запитання 4

Здатність робити рухи з максимальною амплітудою - це...

варіанти відповідей

Витривалість

Гнучкість

Спритність

Сила

Швидкість

Запитання 5

Здатність виконувати рухові завдання за короткий період навчання, потребує координації, точності рухів, швидкості реакцій - це...

варіанти відповідей

Сила

Швидкість

Спритність

Гнучкість

Витривалість

Запитання 6

Здатність виконувати рухові дії в мінімальний для певних умов час без зниження ефективності - це...

варіанти відповідей

Сила

Швидкість

Спритність

Витривалість

Гнучкість

Запитання 7

Здатність долати зовнішній опір за рахунок напруження м'язів - це...

варіанти відповідей

Сила

Спритність

Швидкість

Витривалість

Гнучкість

Запитання 8

Сукупність біологічних і психічних властивостей, яка характеризує фізичну готовність здійснювати рухові дії - це...

варіанти відповідей

Фізичні здібності людини

Фізичні якості людини

Фізичні спроможності людини

Фізичні функції людини

Запитання 9

Індивідуальні спадкові особливості людини, які стосуються успішності виконання будь-якої діяльності

варіанти відповідей

Фізичні якості людини

Фізичні здібності людини

Фізичні спроможності людини

Фізичні функції людини

Запитання 10

Оберіть принципи рухової активності

варіанти відповідей

Систематичні суть та регулярність

Одразу після їжі

Поступовість, щоб не травмуватися

Різноманітність

Після тривалої хвороби біг на довгі дистанції

Запитання 11

Назвіть принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

Вітаміни, мікроелементи, білки

Помірність, різноманітність, збалансованість

Ефективність, творчість, національна кухня

Режим, гігієна, здоровий спосіб життя

Запитання 12

Системи теоретичних знань і практичних методів, які містять певні правила вибору та вживання їжі людиною - це...

варіанти відповідей

Системи харчування

Оздоровчі системи

Раціональне харчування

Запитання 13

До правил безпечного харчування можна віднести:


варіанти відповідей

Переглядати і оцінювати зовнішній вигляд їжі

Уважно читати те, що зазначено на упаковці, особливо умови зберігання та термін придатності

Посуд для приготування та подачі їжі потрібно тримати в чистоті

Готувати їжу та зберігати продукти харчування потрібно правильно

Перед вживанням їжі обов'язково мити руки

Запитання 14

Оберіть хвороби, які можуть виникнути від неякісного і незбалансованого харчування

варіанти відповідей

Авітаміноз

Гастрит

Виразка глунку

Карієс

Діабет

Запитання 15

Дієта - це...

варіанти відповідей

Режим харчування та склад їжі

Обмеження всіх продуктів, які містять жири тваринного походження

Вживання в їжу виключно продукти рослинного походження

Вживання в їжу продуктів в сирому вигляді

Запитання 16

Лікувальне харчування, або дієтотерапія - це...

варіанти відповідей

Метод лікування багатьох захворювань

Система харчування

Оздоровча система

Метод схуднення

Запитання 17

Виберіть правильне твердження, що стосується дієт

варіанти відповідей

Велика кількість дієт підходять і допомагають усім

Від жирної їжі гладшають, краще її зовсім не їсти

У жодному разі не можна голодувати

Їжа має бути різноманітною і містити всі необхідні для життєдіяльності організму продукти

Перед тим, як сісти на дієту потрібно порадитись із лікарем

Запитання 18

Харчові добавки додають в їжу з метою...

варіанти відповідей

Поліпшення смаку

Підвищення поживної цінності

Запобігання псування продуктів, під час зберігання

Всі відповіді вірні

Запитання 19

Харчові добавки призначені для того, щоб довгий час зберігати продукти придатними до вживання

варіанти відповідей

Консерванти

Барвники

Розпушувачі

Приправи

Ущільнювачі

Напрвнювачі

Запитання 20

Допомагають змінити смак їжі, можуть бути, як природними так і складатися із синтетичних речовин

варіанти відповідей

Барвники

Прянощі

Консерванти

Розпушувачі

Запитання 21

Харчові добавки, що надають привабливого вигляду продуктам, що пройшли термічну обробку

варіанти відповідей

Приправи

Розпушувачі

Барвники

Ущільнювачі

Напрвнювачі

Консерванти

Запитання 22

Стан, під час якого відбувається інтоксикація організму людини через потрапляння в кишечник продуктів недоброякісного приготування - це...

варіанти відповідей

Харчове отруєння

Гастрит

Анорексія

Булимія

Запитання 23

Харчові токсикоінфекції - це...

варіанти відповідей

В організм людини потрапляють мікроорганізми з токсичною дією

В організм людини потрапляють, не самі мікроорганізми, а мікробні токсини

Запитання 24

Харчові інтоксикації

варіанти відповідей

В організм людини потрапляють мікроорганізми з токсичною дією

В організм людини потрапляють не самі мікроби, а мікробні токсини

Запитання 25

До симптомів харчових отруєнь належать:

варіанти відповідей

Головний біль

Слабкість

Нудота чи блювання

Дискомфорт у ділянці кишечника чи спазми, діарея

Прискорене серцебиття

Загальний стан слабкості, може підвищуватись температура тіла

Може бути запаморочення чи навіть втрата свідомості, галюцинації чи марення

У важких випадках сильне слюновиділення, зневоднення.

Запитання 26

До профілактики харчових отруєнь належать:

варіанти відповідей

Не вживати в їжу протерміновані продукти харчування

Зберігати і транспортувати продукти харчування в належних умовах

Перевіряти щільність упаковки

Не вживати в їжу незнайомі продукти

Ретельно мити овочі та фрукти, посуд, дотримуватись гігієни

Проводити якісну термічну обробку продуктів харчування особливо риби та м'яса

Боротися з переносниками інфекцій такими, як таргани, миші

Запитання 27

Перша допомога при харчових отруєннях

варіанти відповідей

Випити води і відпочити

Промити шлунок теплою кип'яченою водою, або слабким розчином соди

Прийняти активоване вугілля чи інші сорбенти

Деякий час утримуватись від вживання їжі

Викликати швидку медичну допомогу

Запитання 28

Причини харчового отруєння

варіанти відповідей

Протерміновані продукти харчування

Продукти харчування, зі стихійних ринків

Продукти, які правильно зберігаються

Продукти, що вирощені на забруднених територіях

Отруйні гриби та рослини

Дотримання правил гігієни

Запитання 29

Як убезпечити себе від отруєння грибами

варіанти відповідей

Вивчити і збирати тільки їстівні гриби

Визначати отруйність грибів народними методами

Не годувати грибами дітей до 12 років

Не збирати гриби біля трас і хімічних підприємств

Негайно викликати службу 103, як стало нудити після вживання грибів

Солити різні види грибів в одній посудині

Запитання 30

Які продукти потрібно взяти для літньої прогулянки, щоб не отруїтися

варіанти відповідей

Булки з маслом і вареною ковбасою, солодкий сирний рулет

Солодке печиво, тістечка з кремом, полуницю, солодку воду

Хліб, помідори, твердий сир, яйця, твердокопчені ковбаски, яблука, чисту воду.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест