Фізична складова здоров’я

Додано: 4 грудня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Їжа складається з поживних речовин. Обери їх.

варіанти відповідей

жири, вуглеводи, харчові добавки

білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини

вітаміни, жири, мінеральні речовини

цукор, хліб, масло, риба

Запитання 2

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту − це...

варіанти відповідей

енергетична цінність

калорійність

харчова або поживна цінність

Запитання 3

Принципами раціонального харчування є:

варіанти відповідей

помірність, різноманітність, збалансованість

помірність, кількість, свіжість

збалансованість, ефективність, наявність

Запитання 4

Розкрийте значення поняття "холестерин"

варіанти відповідей

це вітамінна група, що надходить в наш організм із продуктами харчування

це жироподібна речовина, яка надходить в наш організм із продуктами харчування, а також синтезується у печінці

Запитання 5

Продуктів якої харчової групи має бути найменше в раціоні:

варіанти відповідей

зернові продукти;

фрукти та овочі;

молочні продукти, м’ясо і рослинні білки;

солодощі і солоні закуски?

Запитання 6

Найнебезпечнішими для здоров’я є жири, які містяться (дві правильні відповіді):

варіанти відповідей

у вершковому маслі;

соняшниковій олії;

фастфуді;

горіхах

маргаринах;

Запитання 7

Яке захворювання є найнебезпечнішим видом харчового отруєння?

варіанти відповідей

Сальмонельоз

Мікотоксикоз

Ботулізм

Запитання 8

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння (три правильні відповіді)?

варіанти відповідей

викликати швидку медичну допомогу або лікаря

Сподіватися, що саме пройде

Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

Лягти спати

Попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

Випити декілька ложок рослинної олії

Запитання 9

В якості солодких страв і десертів краще використовувати:

варіанти відповідей

тістечка

фрукти

цукерки

Запитання 10

Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псування продукту під час зберігання, називають...

варіанти відповідей

Дієтичні добавки

Приправи

Харчові добавки

Енергетичні добавки

Запитання 11

Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість.

Про який з них йдеться: правильне співвідношення всіх дібраних продуктів для щоденного споживання?

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

збалансованість

Запитання 12

Як називається захворювання, за якого людина відмовляється від їжі, вважаючи себе занадто товстою, навіть коли маса її тіла набагато менша за норму?

варіанти відповідей

алергія

ожиріння

ангіома

анорексія

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест