Фізична складова здоров’я

Додано: 12 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Укажіть правильні твердження щодо оздоровчих систем.

варіанти відповідей

Оздоровчі системи — це системи теоретичних знань і практичних методів, які забезпечують збереження здоров’я та формування здорового способу життя.

Будь-якій людині підійде будь-яка оздоровча система

усі твердження правильні

Запитання 2

У переліку складових оздоровчих систем, позначте ту, у якій перелічені моральні постулати.

варіанти відповідей

оптимізм і вміння володіти емоціями, уміння бути корисним суспільству

щоденна рухова активність, раціональне харчування, здатність розслаблятися й повноцінно відпочивати

правильний режим праці та відпочинку, щоденна рухова активність, повноцінний нічний сон

раціональне харчування, загартовування водою, повітрям і сонцем

Запитання 3

Здатність людини виконувати рухи з максимальною амплітудою називають:

варіанти відповідей

спритністю

витривалістю

гнучкістю

силою

Запитання 4

Здатність людини виконувати рухові завдання за короткий період навчання, а також змінювати свої рухові дії у мінливих зовнішніх умовах називають:

варіанти відповідей

спритністю

силою

швидкістю

витривалістю

Запитання 5

Позначте загальний принцип систем оздоровчого харчування.

варіанти відповідей

До складу повноцінного раціону повинні входити поживні речовини п’яти класів: вуглеводи, жири, білки, вітаміни, неорганічні речовини й мікроелементи.

Хімічний склад їжі може бути будь-яким, оскільки організм людини візьме з неї все, що йому потрібно.

Енергетична цінність раціону харчування повинна відповідати бажанням людини.

Не треба дотримуватися оптимального режиму харчування, можна їсти тоді, коли хочеться, навіть постійно.

Запитання 6

Укажіть правильні твердження щодо української кухні.

варіанти відповідей

Українська кухня відома тільки в Україні

Найбільш суттєвою рисою технології приготування в українській кухні є те, що в ній продукти не зазнають теплової обробки

Кожному етнографічному району України властиві свої особливості кухні, зумовлені історично та традиційно.

усі твердження правильні

Запитання 7

У холодильнику продукти можна зберігати лише певний час, наприклад, молоко кип’ячене пастеризоване:

варіанти відповідей

72 години

14–21 добу

12–36 годин

2–6 діб

Запитання 8

Словом «дієта» позначають:

варіанти відповідей

тільки режим харчування

тільки режим харчування і склад їжі

тільки склад їжі

тільки режим харчування й енергетичні показники їжі

Запитання 9

Укажіть правильні твердження щодо дієт.

варіанти відповідей

Питання про необхідну дієту можно вирішувати самостійно.

У будь-якій дієті має бути відповідність між кількістю та якістю спожитої їжі й енергетичними витратами організму.

Не існує захворювань, які лікуються тільки дієтою.

усі твердження правильні

Запитання 10

Укажіть правило харчування, яке спрямоване саме на забезпечення міцності та здоров’я зубів.

варіанти відповідей

харчуватися різноманітно й регулярно, не переїдати

не відмовлятися від жорсткої їжі, не їсти солодкого між прийомами їжі

знати калорійність і хімічний склад добового раціону в цілому

проводити правильну кулінарну обробку продуктів

Запитання 11

За відсутності в їжі вітамінів виникає:

варіанти відповідей

гіповітаміноз

карієс

гіпервітаміноз

авітаміноз

Запитання 12

Укажіть правильні твердження щодо харчових отруєнь.

варіанти відповідей

Харчове отруєння може проявитися вже через кілька годин після прийому неякісної їжі, але не пізніше, ніж через добу.

Під час харчових отруєннях не може розвинутися порушення зору.

Для людини безпечні такі харчові отруєння, як сальмонельоз і ботулізм.

усі твердження правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест