Фізична складова здоров'я 8

Додано: 4 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 177 разів
16 запитань
Запитання 1

Стан повного фізичного, психологічного та соціального благополуччя - це....

варіанти відповідей

безпека

 здоров'я

самозахист

 хвороба

Запитання 2

Речовини, які додають до продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду називають ...

варіанти відповідей

консерванти

вітаміни

харчові добавки

поживні речовини

Запитання 3

Щоб досягти позитивного результату, потрібно додержуватися вибраної оздоровчої системи...

варіанти відповідей

Коли є вільний час

Кожного місяця

Систематично

Один раз в тиждень

Запитання 4

Принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

А) Помірність

Б) Різноманітність

В) Збалансованість

Г) Усі відповіді правильні

Запитання 5

Які продукти слід вживати обмежено?

варіанти відповідей

А) Овочі    

Б) Солодощі                

В) Фрукти  

Г) Воду

Запитання 6

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу".

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

Виконати всі перелічені пункти. 

Запитання 7

Назвіть симптоми харчового отруєння (кілька правильних відповідей):

варіанти відповідей

 загальна слабкість

хороше самопочуття

нудота, блювання

 пронос,діарея

температура 36.6

Приплив енергії, гарний настрій

Запитання 8

Що може спричинити харчове отруєння? (Кілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

отруйні гриби, ягоди

алкогольні напої

продукти, які правильно зберігаються у холодильнику або морозильнику

Запитання 9

Приклади традиційних оздоровчих систем

варіанти відповідей

карате

йога

ароматерапія

кольоротерапія

дзюдо

Запитання 10

Харчові отруєння спричиняють(кілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

 Бактерії

 Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

Мікроскопічні гриби

  Колір

Смак

Запитання 11

Хвороби, до яких призводить незбалансоване харчування:

варіанти відповідей

ожиріння

анорексія

туберкульоз

втрата зору

Запитання 12

Позначте, які продукти можуть спричинити харчове отруєння:

варіанти відповідей

консерви зі здутими кришками

продукти, які неправильно зберігали чи обробляли

алкогольні напої

отруйні гриби, ягоди

Запитання 13

Позначте отруйні рослини:

варіанти відповідей

дурман;

нагідки

конвалія

деревій.

Запитання 14

Позначте їстівні гриби:

варіанти відповідей

лисичка справжня;


свинушка тонка

білий гриб.

чортів гриб

Запитання 15

 

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись режиму дня


пити більше води

використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

дотримуватись правил термічної обробки продуктів

Запитання 16

Позначте 4 загальні (спільні) компоненти усіх оздоровчих систем: 

варіанти відповідей

а) Правильний режим праці та відпочинку

б) Ходіння босоніж по снігу 

в) Щоденна рухова активність 

г) Раціональне харчування 

д) Оптимізм і вміння володіти емоціями

е) Вживання в їжу лише продуктів рослинного походження

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест