Фізична складова здоров'я. Здорове харчування

Додано: 26 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
20 запитань
Запитання 1

Комплекс спеціальних засобів і дій, спрямований на збереження, зміцнення і відновлення здоров'я - це....

варіанти відповідей

Життєві навички

Оздоровчі системи

Здоровий спосіб життя

Спортивна активність

Запитання 2

Витривалість, сила, гнучкість, швидкість та спритність - це....

варіанти відповідей

Оздоровчі системи

 Види спорту

Фізичні якості людини

Складові здоров'я

Запитання 3

Які принципи рухової активності ви знаєте?

варіанти відповідей

систематичність

розбалансованість

поступовість

спритність

різноманітність

Запитання 4

Які чинники, що впливають на вибір харчових продуктів ви знаєте?

варіанти відповідей

Стан здоров'я

Традиції

 Реклама, засоби ЗМІ

Приклад друзів

Розмаїття продуктів

Запитання 5

Назвіть види харчових отруєнь:

варіанти відповідей

Ботулізм

Стафілокок

Кишкова паличка

Сальмонельоз

Грип

Запитання 6

Вкажіть правильне твердження:

варіанти відповідей

 склад їжі повинен відповідати потребам організму

можна їсти будь-яку їжу

повноцінне харчування - це максимум білків та вуглеводів

Запитання 7

Речовини, які додають до продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду називають ...

варіанти відповідей

консерванти

вітаміни

харчові добавки

 поживні речовини

Запитання 8

Обери гриби і рослини, отруєння якими може бути смертельним:

варіанти відповідей

вороняче око, беладона, конвалія, блекота, дурман

бліда поганка, свинушка тонка, мухомор смердючий

підберезовик, опеньок, білий гриб

Запитання 9

Обери всі дії, які допомагають уникати мікробного забруднення продуктів:

варіанти відповідей

мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

охолоджувати, мити, пропонувати

чистити, нагрівати, прати

Запитання 10

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

усі оздоровчі системи однакові

 усі оздоровчі системи передбачають купання взимку в ополонці

усі оздоровчі системи передбачають щоденну рухову активність

Запитання 11

Кишкову інфекцію може спричинити:

варіанти відповідей

 вживання сирої води

контакт із хворими тваринами

вживання в їжу немитих фруктів

Запитання 12

Об'єм води, який рекомендують випивати щодня:

варіанти відповідей

одна склянка

30-50 ml на 1 кг. маси тіла

необмежену кількість

Запитання 13

До сучасних оздоровчих систем відноситься:

варіанти відповідей

фітотерапія

загартовування

масаж

вегетеріанство

Запитання 14

Оздоровчі системи -це ...

варіанти відповідей

комплекс усвідомлених доцільних дій, спрямованих на загальнолюдські цінності

комплекс усвідомлених доцільних дій, спрямованих на збереження, зміцнення та відновлення здоров'я

комплекс усвідомлених доцільних дій, спрямованих на усі форми самовираження


комплекс усвідомлених доцільних дій, спрямованих на реалізацію свого права на самозахист та самооборону

Запитання 15

Як убезпечитися від харчового отруєння?

варіанти відповідей

Ретельно мити продукти та руки

Зберігати приготовлену їжу у холодильнику та морозильній камері

Їсти тільки страви традиційної кухні, не експерементувати.

Піддавати кулінарній обробці сире м'ясо, рибу, тощо

Запитання 16

Ознаки харчового отруєння:

варіанти відповідей

 Нудота, блювота, діарея

біль у животі, спазми

висока температура

нежить, кашель

біль у суглобах

Запитання 17

Причини харчового отруєння:

варіанти відповідей

продукти, термін зберігання яких закінчився.

продукти з пошкодженою упаковкою

продукти, які купили на стихійних ринках

вживання алкогольних напоїв

Запитання 18

Назвіть хвороби до яких може призвести незбалансоване харчування

варіанти відповідей

анорексія

ожиріння

ангіна

 серцево - судинні захворювання

Запитання 19

Виберіть принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

різноманітність

витривалість

Запитання 20

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

вони мають неприємний запах

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

 порушено терміни та умови зберігання

продукти запліснявілі чи гнилі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест