Фрукто-овочеві товари

Додано: 4 листопада 2022
Предмет: Природничі науки, 11 клас
Копія з тесту: Фрукто-овочеві товари
Тест виконано: 31 раз
21 запитання
Запитання 1

Чинники впливу на формування властивостей і харчової цінності фруктів та овочів такі:

варіанти відповідей

біологічні особливості кожного виду помологічного, ботанічного сорту

товарні властивості та здатність до тривалого зберігання

хімічний склад і зовнішній вигляд

структурно-механічні особливості

Запитання 2

Харчова цінність свіжих плодів та овочів зумовлена … .


варіанти відповідей

енергетичною, біологічною, фізіологічною, лікувально-профілактичною цінністю та органолептичними показниками

екологічною чистотою та безпечністю

хімічним складом та енергетичною цінністю

районом вирощування, структурно-механічними особливостями

Запитання 3

Найбільший міст вітаміну С у таких плодах:


варіанти відповідей

яблуках

чорноплідній горобині

грушах

чорній смородині

Запитання 4

Найвища енергетична цінність таких плодів:



варіанти відповідей

суниці

лимонів

бананів

хурми

Запитання 5

В основу класифікації свіжих фруктів покладено … .



варіанти відповідей

харчову цінність та цінову вартість

зовнішній вигляд і будову

призначення і тривалість збирання

будову та природно-кліматичні зони вирощування

Запитання 6

За товарознавчою класифікацією свіжі фрукти поділяють на такі:

  

варіанти відповідей

апельсинові, цитрусові, тропічні

кісточкові та насіннячкові

цитрусові, плоди, ягоди

насіннячкові, кісточкові, субтропічні, тропічні, горіхоплідні та ягоди

Запитання 7

Насіннячковими називають такі види фруктів:


варіанти відповідей

абрикоси, персики, сливи, агрус

вишню, черешню, смородину, малину

лимони, апельсини, мандарини, мушмулу

яблука, груші, горобину, айву, глід

Запитання 8

До складних належать такі ягоди:


варіанти відповідей

чорниця та брусниця

суниця і полуниця

малина і ожина

суниця садова та лісова, калина

Запитання 9

 Субтропічні фрукти – це:


варіанти відповідей

апельсини, мандарини, лимони

фейхоа, грейпфрути, гранати, помело

банани, гранати, апельсини, ананаси

грейпфрути, апельсини, лимони, банани, патисони

Запитання 10

Залежно від того, які частини рослин використовують в їжу, розрізняють такі свіжі овочі:

 

варіанти відповідей

вегетативні та плодові

горіхоплідні та вегетативні

бульбоплідні та плодові

бульбоплоди та коренеплоди

Запитання 11

До бульбоплодів належать:


варіанти відповідей

морква, буряк, петрушка

редиска, редька, ріпа

картопля, топінамбур, батат

бруква, селера, пастернак

Запитання 12

До коренеплодів належать:

варіанти відповідей

картопля, топінамбур, батат

буряк, морква, редиска, редька, ріпа, бруква, селера, петрушка, пастернак

капуста кольрабі та броколі, ріпчаста цибуля, часник, баклажан, перець

огірок, кабачок, баклажан, гарбуз, кавун, диня

Запитання 13

За товарознавчою класифікацією кольрабі належить до такої групи овочів:

варіанти відповідей

цибулевих

бульбоплідних

десертних

капустяних

Запитання 14

До зелених овочів належить:  

 

варіанти відповідей

спаржа

кріп

шпинат

базилік

Запитання 15

 До гарбузових овочів належать: 


варіанти відповідей

томати, перець

перець, баклажан

огірок, кабачок

патісон, томати

Запитання 16

Спаржа, ревінь, артишок – це вегетативні … овочі.


варіанти відповідей

пряно-смакові

салатно-шпинатні

десертні

коренеплоди

Запитання 17

Баклажани і перець належать до плодових овочів такої підгрупи:



варіанти відповідей

томатні

гарбузові

зернобобові

пряно-смакові

Запитання 18

За біологічною класифікацією овочі поділяють на такі:


варіанти відповідей

універсальні, кормові

столові, технічні

ботанічні сорти

парникові, тепличні

Запитання 19

Свіжі овочі поділяють на столові, технічні та кормові за такою ознакою:

варіанти відповідей

способами вирощування

місцем вирощування

термінами достигання

способами використання

Запитання 20

Картоплю поділяють на столову, технічну, універсальну та кормову за такою ознакою:  

варіанти відповідей

ботанічними сортами

призначенням

способами використання

формами та забарвленням

Запитання 21

За якістю моркву та буряки поділяють на … .


варіанти відповідей

перший, другий та третій сорти

перший та другий сорти

відбірні та звичайні

дрібні, середні та великі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест