Чинники впливу на формування властивостей і харчової цінності фруктів та овочів такі:
Харчова цінність свіжих плодів та овочів зумовлена … .
Найбільший міст вітаміну С у таких плодах:
Найвища енергетична цінність таких плодів:
В основу класифікації свіжих фруктів покладено … .
За товарознавчою класифікацією свіжі фрукти поділяють на такі:
Насіннячковими називають такі види фруктів:
До складних належать такі ягоди:
Субтропічні фрукти – це:
Залежно від того, які частини рослин використовують в їжу, розрізняють такі свіжі овочі:
До бульбоплодів належать:
До коренеплодів належать:
За товарознавчою класифікацією кольрабі належить до такої групи овочів:
До зелених овочів належить:
До гарбузових овочів належать:
Спаржа, ревінь, артишок – це вегетативні … овочі.
Баклажани і перець належать до плодових овочів такої підгрупи:
За біологічною класифікацією овочі поділяють на такі:
Свіжі овочі поділяють на столові, технічні та кормові за такою ознакою:
Картоплю поділяють на столову, технічну, універсальну та кормову за такою ознакою:
За якістю моркву та буряки поділяють на … .
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома