Гарніри

Додано: 8 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 673 рази
12 запитань
Запитання 1

Слово "гарнір" французького походження , означає:

варіанти відповідей

а) Прикрашати

б) Готувати

в) Смажити

г) Варити

Запитання 2

Гарніри з якого овоча використовують найширше?

варіанти відповідей

а) горошку

б) картоплі

в) капусти

г) квасолі

Запитання 3

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

а) при закипанні рідини зменшити вогонь


б) гарячий посуд брати прихватками

в) рідину в каструлю доливати до самого верху

г) відкривати кришку, тримаючи від себе

Запитання 4

Обери правильні вимоги безпеки під час приготування їжі:

варіанти відповідей

а) при нарізанні продуктів пальці тримають на відстані від леза ножа

 

б) передавати ніж один одному лезом уперед

в) консервні банки відкривають спеціальним ключем

г) нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Запитання 5

Оберіть простий гарнір

варіанти відповідей

а) варена картопля

б) плов

в) рис і тушкована капуста

г) картопля смажена та зелений горошок

Запитання 6

Свіжі, солоні, мариновані, консервовані овочі та плоди масою по 25, 50, 75 гр на порцію це гарнір -


варіанти відповідей

а) комбінований

б) простий

в) додатковий

г) складний

Запитання 7

Сировиною для приготування каш є:

варіанти відповідей

а) макаронні вироби

б) крупа

в) картопля

г) гарбуз

Запитання 8

Манну крупу отримують з:

варіанти відповідей

а) кукурудзи

б) проса

в) ячменя

г) пшениці

Запитання 9

За консистенцією каші діляться: (декілька правильних відповідей)





варіанти відповідей

а) розсипчасті

б) змішані

в) в'язкі

г) рідкі

Запитання 10

Який спосіб використовують для приготування запечених страв з макаронних виробів?


 


варіанти відповідей

а) зливний

б) не зливний

Запитання 11

Які етапи має первинна обробка крупів?


варіанти відповідей

а)просіювання, перебирання, промивання, підсушування, обсмажування;

б) перебирання, промивання, обсмажування;

в)просіювання, підсушування, обшпарювання, обсмажування;

Запитання 12

Каші варять на:


варіанти відповідей

а) бульйоні, молоці, суміш молока і води;

б) на воді;

в) на суміші молока та води;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест