Гігієна харчування. Харчові отруєння. Гельмінтози

Додано: 6 лютого 2023
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
Тест виконано: 718 разів
7 запитань
Запитання 1

Наука про раціональне харчування, котра забезпечує збереження здоров'я це

варіанти відповідей

дієтологія

гігієна харчування

основи харчування

Запитання 2

Причиною інфекційного харчового отруєння може стати

варіанти відповідей

вживання прострочених продуктів

недотримання правил гігієни під час вживання їжі

їжа, не заражена патогенними бактеріями

Запитання 3

Характерні симптоми отруєння

варіанти відповідей

кашель

нудота

запаморочення

блювання

підвищена температура тіла

спрага

діарея

слабкість

Запитання 4

перші ознаки харчового отруєння після вживання несвіжого продукту з'являються

варіанти відповідей

через 10 хвилин

через добу

через 2 години

Запитання 5

Правильний алгоритм дій при отруєнні

варіанти відповідей

1.Прийняти активоване вугілля. 2. Видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). 3.Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму

.Необхідно видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). 2.Після цього слід прийняти активоване вугілля (сорбенти).3. Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму.

1.Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму. 2. Видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди).3.Прийняти активоване вугілля

Запитання 6

Гельмінти можуть потрапити у травний тракт

, в яких якраз і можуть бути личинки деяких гельмінтів, а також класично інфікуватися можна .

варіанти відповідей

навіть, якщо споживати достатньо проварене чи просмажене м`ясо або рибу

при недотриманні базових правил особистої гігієни -синдром «брудні руки»

при споживанні в їжу недостатньо провареного чи просмаженого м`яса або риби

Запитання 7

Захиститися від зараження яйцями чи личинками гельмінтів можна, якщо

варіанти відповідей

овочі, фрукти, ягоди, зелень перед вживанням ретельно мити під проточною водою, обдавати гарячою водою (температура 60 - 70 °C)

мити руки три рази на день

не пити сиру воду зі ставків, річок та інших водойм, у разі необхідності її слід попередньо прокип'ятити

рибу та м’ясо піддавати необхідній термічній обробці

овочі, фрукти, ягоди, зелень перед вживанням обдавати теплою водою (температура 30 - 40 °C)

знищувати мух (вони можуть переносити яйця гельмінтів)

мити руки перед їжею, після гри в пісочницях, після відвідування місць загального користування та спілкування з домашніми тваринами

власникам надвірних вбиралень не використовувати свіжі фекалії як добриво(вміст туалетів допустимо використовувати для добрива тільки після його компостування протягом 5-12 місяців або витримування в закритій вигрібній ямі протягом 2 років).

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест