Гігієна та санітарія виробництва Кухар-11

Додано: 9 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 31 раз
18 запитань
Запитання 1

Вкажіть, що таке інкубаційний період інфекційного захворювання:

варіанти відповідей

період, потрібний для виявлення мікробів

період, між проникненням мікробів в організм людини і виникненням самої хвороби

період, під час якого людина хворіє

період, потрібний мікробам для розмноження

Запитання 2

Вкажіть, які отруєння називаються інтоксикаціями

варіанти відповідей

харчові отруєння, викликані живими мікробами, які потрапили разом з продуктами харчування

харчові отруєння, викликані отрутою, яка накопичилась в їжі в процесі життєдіяльності бактерій

харчові отруєння, які виникли від отрут рослинного походження

харчові отруєння, викликані від вживання їжі, приготовленої в посуді, що окислюється.

Запитання 3

Вкажіть, які отруєння немікробного походження ви знаєте

варіанти відповідей

отруєння від ядовитих тварин

отруйними ягодами, грибами, солями важких металів

отруєння неякісною консервацією

всі відповіді правильні.

Запитання 4

Вкажіть при яких умовах утворюються спори у мікробів

варіанти відповідей

при стерилізації продуктів

при низькій концентрації солі та кислоти

при несприятливих умовах

при підвищеній вологості

Запитання 5

Вкажіть, яким вимогам повинна відповідати якість питної води

варіанти відповідей

прозора, безбарвна

без запаху і сторонніх домішок

 без шкідливих мікроорганізмів

всі відповіді правильні

Запитання 6

Вкажіть, яке захворювання передається людині від хворої тварини

варіанти відповідей

сибірська язва

туберкульоз

 сальмонельоз

всі відповіді правильні

Запитання 7

Вкажіть, які фактори знижують імунітет людини

варіанти відповідей

шкідливі звички і стреси

неправильне харчування

будь-яка хвороба

всі відповіді правильні

Запитання 8

Дезінфекція -це

варіанти відповідей

заходи, спрямовані на знищення у навколишньому середовищі збудників інфекційних хвороб

заходи по боротьбі з комахами

заходи по боротьбі з гризунами

всі відповіді правильні

Запитання 9

До санітарно-гігієнічних вимог відносять 

варіанти відповідей

перевірка заземлення

перевірка спрвності машин і механізмів

перевірка санітарного стану машин та обладнання

всі відповіді вірні

Запитання 10

Стрептококи - це

варіанти відповідей

гриби

бактерії

віруси

актиноміцети

Запитання 11

Особиста гігієна – це…

варіанти відповідей

розділ гігієнічної науки, що вивчає питання збереження і зміцнення здоров'я за допомогою дотримання гігієнічних норм та правил у житті людини;

наука про фізіологічні норми харчування людини;

область гігієни харчування, яка здійснює практичні засоби по забезпеченню населення доброякісною і повноцінною їжею.

Запитання 12

При виявленні яких захворювань потрібно негайно відсторонити від роботи працівника ЗРГ:

варіанти відповідей

ангіна;

катари верхніх дихальних шляхів;

гастрит .

Запитання 13

Що означає маркування обробних дошок - СМ, ВР?

варіанти відповідей

сире м'ясо, варена риба;

сирі овочі, варене м'ясо;

сира риба, сирі овочі.

Запитання 14

Який дезінфікуючий засіб не можна застосовувати на підприємствах ресторанного господарства?

варіанти відповідей

дезактин;

хлорне вапно

АХД-2000

Запитання 15

Який дезінфікуючий засіб використовують для обробки шкіри рук працівників ЗРГ?

варіанти відповідей

АХД-2000;

Демокс;

Дезактін

Запитання 16

Харчові продукти, що швидкопсуються перевозять

варіанти відповідей

у звичайному транспорті;

транспортом з холодильним обладнанням;

відкритим транспортом.

Запитання 17

М'ясні порційні напівфабрикати без паніровки зберігаються при t 2-6 C

варіанти відповідей

72 год.;

36 год.;

48 год.

Запитання 18

Незаправлені салати і вінегрети зберігають при t 6 C

варіанти відповідей

6 год.

8 год.

24 год.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест