Гігієна та санітарія Залік К-36

Додано: 16 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 460 разів
16 запитань
Запитання 1

В яких випадках кухар повинен знімати санітарний одяг?


варіанти відповідей

при переході в інший цех

при відвідуванні туалету

при митті посуду

Запитання 2

Для обробки інвентаря, миття столів, підлоги, рук використовують хлорний розчин:


варіанти відповідей

0,2 %

10 %

0,5 %

Запитання 3

Дезінфекція - це ....


варіанти відповідей

знищення мух, тарганів та інших комах

знищення гризунів

знищення в середовищі, що оточує людину, патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів

Запитання 4

За перебування на роботі осіб, які не пройшли медичного обстеження, а також за порядок і своєчасність його проходження несе відповідальність....

варіанти відповідей

адміністрація закладу

бригадир закладу

працівник закладу

Запитання 5

Санітарний одяг потрібен для чого?


варіанти відповідей

 для краси

  зовсім не потрібен

  захищає одяг і тіло працівника від впливу продуктів і речовин, які він використовує в роботі, запобігає забрудненню продуктів харчування

Запитання 6

Дезінсекція це?


варіанти відповідей

 боротьба з комахами

  боротьба з мишами

  боротьба з мікробами

Запитання 7

Дератизація це?


варіанти відповідей

 боротьба з тараканами

  боротьба з мишами

  боротьба з мікробами

Запитання 8

 В яких приміщеннях зберігають овочі?


варіанти відповідей

 холодильна камера;

  сухі, темні, провітрюванні приміщення;

  комора

  в цехах.

Запитання 9

Яке значення дотримання особистої гігієни працівниками ЗРГ?


варіанти відповідей

запобігання виникненню харчових отруєнь і інфекцій;

 слідкування за особистим здоров'ям працівників;

підвищення якості готової продукції;

запобігання псування сировини.

Запитання 10

Який цех повинен бути повністю ізольованим від інших приміщень?


варіанти відповідей

холодний;

кондитерський;

м'ясний;

 рибний.

Запитання 11

Який термін зберігання швидкопсувних товарів?


варіанти відповідей

від 6 до 72 годин;

від 6 до 36 годин;

від 10 до 42 годин;

від 2 до 12 годин.

Запитання 12

До швидкопсувних товарів не відноситься:



варіанти відповідей

м’ясні продукти;

молочні продукти;

хлібобулочні вироби;

 кондитерські вироби.

Запитання 13

Спецодяг працівники закладів громадського харчування змінюють у міру його забруднення, однак не рідше:


варіанти відповідей

одного разу на два тижні;

одного разу на тиждень;

одного разу на день;

одного разу на два дні.

Запитання 14

У складських і побутових приміщеннях закладів масового харчування прибирання здійснюється:



варіанти відповідей

раз на місяць;

раз на тиждень;

щоденно;

раз на 10 днів;

Запитання 15

Які існують способи дезінфекції:


варіанти відповідей

фізичні і хімічні;

фізичні, хімічні, біологічні;

фізичні;

хімічні.

Запитання 16

Чому кондитерський цех має бути розташований у повній ізоляції від інших виробничих приміщень?


варіанти відповідей

 бо кондитерські вироби можуть стати гарним середовищем для розмноження збудників харчових отруєнь;

 із естетичних міркувань;

через високу температуру виробничих процесів, які в ньому відбуваються;

оскільки до нього потрапляє найбільш забруднена сировина.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест