гляд харчових продуктів.Харчові та енергетичні потреби людини

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 18 разів
11 запитань
Запитання 1

Харчові добавки, які збільшують термін зберігання продуктів

варіанти відповідей

емульгатори

стабілізатори

консерванти

барвники

Запитання 2

Джерелом білків для організму є

варіанти відповідей

Картопля, хліб, овочі, фрукти, ягоди

Риба, яйця, молоко, м'ясо

Оливкова олія, риб'ячий жир, свинячий жир

Запитання 3

Укажіть назви поживних речовин, що є основними постачальниками енергії для людини

варіанти відповідей

Білки, нуклеїнові кислоти

жири, вуглеводи

вуглеводи, вода

вітаміни, мінеральні солі

Запитання 4

Об'єм води, який рекомендують випивати щодня

варіанти відповідей

одна склянка

необмежено

не менше 1,5л

Запитання 5

Джерелом клітковини є

варіанти відповідей

крупи

молочні продукти

м'ясо

соки

Запитання 6

До сучасних оздоровчих систем відноситься:

варіанти відповідей

фітотерапія

загартовування

масаж

вегетеріанство

Запитання 7

Сукупність процесів, які забезпечують потрапляння до організму їжи з речовинами, що необхідні для нормальної життєдіяльності, - це ...

варіанти відповідей

обмін речовин

живлення

травлення

харчування людини

Запитання 8

Головним "будівельним матеріалом" клітини є ...

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 9

Процес перетворення складних речовин на прості з виделенням енергії - це ...

варіанти відповідей

асиміляція

дисиміляція

дифузія

регенерація

Запитання 10

Виберіть ряд харчових продуктів з найбільшим умістом вітаміну С: 

варіанти відповідей

морква, печінка, шипшина

яєчний білок, лимон, рис

чорна смородина, лимон, шипшина

аґрус, риба, масло

Запитання 11

Нестача вітаміну С в організмі викликає захворювання на:


варіанти відповідей

цингу

рахіт

подагру (відкладання солей у малих суглобах)

пелагру (шершава шкіра)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест