Годівля сільськогосподарських тварин 6

Додано: 4 травня 2020
Предмет: Технології
25 запитань
Запитання 1

Висівки - це:

варіанти відповідей

залишок солоду після видалення пивного сусла

зернові оболонки, зародки зерна та частина борошна

залишок згущеного цукрового сиропу після видалення кристалізованого цукру

 залишок після ферментації сусла і видалення пива 

Запитання 2

Оптимальні норми згодовування соняшникової макухи коровам , кг./гол./ добу

варіанти відповідей

 0.2 – 0.5

 0.6 - 0.9

 2  -   3

4  -   5

Запитання 3

Оптимальні норми згодовування соняшникової макухи робочим коням, кг./гол./добу:

варіанти відповідей

1 – 2

 3- 4

5 – 6

7 – 8

Запитання 4

Оптимальні норми згодовування соняшникової макухи вівцям дорослим, кг./гол./ добу:

варіанти відповідей

0.2 - 0.5

 0.6 -   0.7

0.7 -   0.8

0.8 -  0.9

Запитання 5

Оптимальні норми згодовування свіжого жому дійним коровам, кг./гол./добу:

варіанти відповідей

30

40

 50

60

Запитання 6

Граничні норми згодовування меляси дійним коровам, кг./гол./ добу:

варіанти відповідей

1

 2

3

4

Запитання 7

Граничні норми згодовування меляси для овець дорослих, кг./гол./добу:

варіанти відповідей

50

100

150

 200

Запитання 8

Граничні норми згодовування меляси для коней робочих, кг./гол./добу:

варіанти відповідей

 1 - 2

 3 - 4

4 - 5

 6 - 7

Запитання 9

Норми згодовування дорослій худобі на відгодівлі картопляної барди , г./гол/ добу :

варіанти відповідей

50 - 70

30 - 40

20 - 30

10 - 20

Запитання 10

Норми згодовування дійним коровам картопляної барди, г./гол./добу:

варіанти відповідей

 5 - 10

10 - 15

 20 - 30

40 - 50

Запитання 11

Норми згодовування робочим коням картопляної барди, кг./ гол./ добу:

варіанти відповідей

 1 -  5

 5 - 8

10 - 15

20 – 25

Запитання 12

Норми згодовування картопляної барди дорослим вівцям, кг./гол./добу:

варіанти відповідей

1 - 2

3 – 4

  5 - 6

7 - 8

Запитання 13

Плющення зерна - це:

варіанти відповідей

обробка зерна інфрачервоними променями

зміна його структури, біохімічних та фізіологічних властивостей поживних речовин, насамперед крохмалю

процес механічного подрібнення зерна

пророщення зерна 

Запитання 14

Екструзія зерна - це:

варіанти відповідей

його обробка при температурі 135-160 С і тиском 30 атм. на спеціальних установках - екструдерах

обробка зерна інфрачервоними променями

 процес механічного подрібнення зерна

 зміна його структури, біохімічних та фізіологічних властивостей поживних речовин насамперед крохмалю

Запитання 15

Осолоджування - це:

варіанти відповідей

процес механічного подрібнення зерна

обробка зерна інфрачервоними променями

 гідроліз крохмалю до цукру під впливом ферментів солоду, оптимальна дія яких проявляється при температурі 55- 65 С

пророщення зерна

Запитання 16

Висівки - це:

варіанти відповідей

корми рослинного і тваринного походження, які використовують для годівлі тварин

листя і стеблі після обмолоту зернових

надземна частина рослин

відходи від переробки зернових кормів на борошно

Запитання 17

Мучки - це:

варіанти відповідей

відходи від переробки зернових кормів на борошно

відходи від переробки зерна на крупу 

листя і стеблі після обмолоту зернових

 обробка при температурі 55- 65 С.

Запитання 18

Cуть сухого способу переробки зерна для свиней :

варіанти відповідей

розмелювання, гранулювання, підсмажування

розмелювання, подрібнення, екструдування, гранулювання, підсмажування

подрібнення, екструдування 

розмелювання, підсмажування

Запитання 19

Орієнтовні норми згодовування пивних дріжджів дійним коровам, кг/гол./добу:

варіанти відповідей

0.5 - 1

 1 - 1.5

1 - 2

4- 5

Запитання 20

Орієнтовні норми згодовування пивних дріжджів вівцям дорослим кг./ гол./ добу :

варіанти відповідей

0.05 - 0.1

 0.6 - 0.7

0.7 - 0.8

0.8 - 0.9

Запитання 21

Орієнтовні норми згодовування пивних дріжджів свиням дорослим кг./ гол. / добу :

варіанти відповідей

0.8    - 0.9

0.65  - 0.75

0.7    - 0.8

0.25 - 0.6

Запитання 22

Орієнтовні норми згодовування м’язги для дійних корів кг. / гол./ добу:

варіанти відповідей

 25 - 30

15 - 20

30 - 35

35 – 40

Запитання 23

Збиране молоко - це :

варіанти відповідей

спеціально виготовлені кормосуміші 

залишок, який одержують після видалення жиру з молока

залишок, який одержують після виготовлення масла із вершків

 залишок, який отримують при виготовлені сиру

Запитання 24

Сировотка - це:

варіанти відповідей

залишок, який отримують після виготовлення масла

спеціально виготовлені кормосуміші

 залишок після видалення жиру із молока

залишок, який отримують при виготовлені сиру 

Запитання 25

Маслянка- це :

варіанти відповідей

залишок після видалення жиру із молока

залишок, який отримують після виготовлення масла

білий амонійний порошок

залишок, який отримують після виготовлення сиру 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест