Галузь, у якій займаються масовим виробництвом готових до споживання харчових продуктів та напівфабрикатів - це
Напівфабрикати — харчова продукція, яка підлягає подальшій тепловій обробці або використовується як інгредієнт для іншої продукції. Напівфабрикатом є:
Спеціаліст, який знає технологічні процеси приготування їжі, як правильно обирати продукти, зберігати їх, оформлювати страви тощо - це
Джанк-фуд (від англ. junk food) -
Яким вимогам має обов’язково відповідати заклад громадського харчування, що дбає про здоров’я та комфорт своїх відвідувачів?
Висококалорійні продукти з підвищеним вмістом солі, цукру, жирів. Вони містять мало корисних речовин. За рахунок домішок і підсилювачів смаку така їжа видається смачною і може викликати звикання.
Стріт-фуд — їжа, яку швидко готують та подають
Іноді нам хочеться солодкої або жирної їжі. Це може відбуватися, якщо організму бракує певних корисних речовин. Якщо хочеться шоколаду, то організму бракує магнію. Що краще з'їсти, щоб забезпечити організм магнієм:
Аби запобігти нестачі корисних речовин, виробники харчових продуктів збільшують у них вміст вітамінів та мікроелементів. Цей процес називають фортифікацією. Прикладом фортифікації є ?
Надмірне вживання фаст - фуд може призводити до -
Назвіть вимоги до маркування продуктів:
Науково-технічний прогрес не тільки полегшив наше життя, а й створив передумови для поширення так званих хвороб цивілізації, що виникають внаслідок недостатньої рухливості та неправильного харчування. Вживання, яких продуктів є шкідливим?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома