Громадське харчування

Додано: 17 грудня
Предмет: , 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Галузь, у якій займаються масовим виробництвом готових до споживання харчових продуктів та напівфабрикатів - це

варіанти відповідей


  легка

 добувна

харчова

важка

Запитання 2

Напівфабрикати — харчова продукція, яка підлягає подальшій тепловій обробці або використовується як інгредієнт для іншої продукції. Напівфабрикатом є:

варіанти відповідей
Запитання 3

Спеціаліст, який знає технологічні процеси приготування їжі, як правильно обирати продукти, зберігати їх, оформлювати страви тощо - це  

варіанти відповідей
Запитання 4

Джанк-фуд (від англ. junk food) -

варіанти відповідей

“їжа-корисна”

“їжа-смачна”

“їжа-вулична”

їжа-сміття”

Запитання 5

Яким вимогам має обов’язково відповідати заклад громадського харчування, що дбає про здоров’я та комфорт своїх відвідувачів?

варіанти відповідей

склад та маса страв відповідають вказаному в меню;

 усі працівники носять уніформу;

 їжа смачна і приємно пахне;

 всі вимоги відповідають закладу, який дбає про здоров'я і комфорт

Запитання 6

Висококалорійні продукти з підвищеним вмістом солі, цукру, жирів. Вони містять мало корисних речовин. За рахунок домішок і підсилювачів смаку така їжа видається смачною і може викликати звикання.

варіанти відповідей
Запитання 7

Стріт-фуд — їжа, яку швидко готують та подають


варіанти відповідей

у кафе;

на вулиці;

в ресторані;

у шкільній їдальні.

Запитання 8

Іноді нам хочеться солодкої або жирної їжі. Це може відбуватися, якщо організму бракує певних корисних речовин. Якщо хочеться шоколаду, то організму бракує магнію. Що краще з'їсти, щоб забезпечити організм магнієм:

варіанти відповідей
Запитання 9

Аби запобігти нестачі корисних речовин, виробники харчових продуктів збільшують у них вміст вітамінів та мікроелементів. Цей процес називають фортифікацією. Прикладом фортифікації є ?

варіанти відповідей
Запитання 10

Надмірне вживання фаст - фуд може призводити до -

варіанти відповідей


підвищеної втомлюваності і дратівливості;

 

появи зайвої ваги;

 до всіх перелічених процесів;

серцево-судинних хвороб і діабету. 

Запитання 11

Назвіть вимоги до маркування продуктів:

варіанти відповідей

Відмітка “З ГМО”, якщо ГМО перевищує 0,9%;



Інформація надрукована шрифтом, не зручним для читання;

Перелік інгредієнтів не вказаний;


Частка того чи іншого інгредієнта у відсотках

Запитання 12

Науково-технічний прогрес не тільки полегшив наше життя, а й створив передумови для поширення так званих хвороб цивілізації, що виникають внаслідок недостатньої рухливості та неправильного харчування. Вживання, яких продуктів є шкідливим?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест