Дієту №1 призначають при:
Сприяти нормалізації моторної функції шлунково-кишкового тракту, підвищенню шлункової секреції - це мета дієти:
Про яку дієту йдеться мова на малюнку
При захворюваннях нирок призначають дієту:
Для якої дієти при приготуванні страв механічне щадіння суттєвого значення не має?
Яка дієта характеризується різким обмеженням вуглеводів, помірним обмеженням жирів, органічних продуктів, які утруднюють роботу печінки (екстрактивні речовини м'яса, риби), і прийомів теплової обробки (смаження)?
Дієту №9 призначають при:
Які дієти характеризуються різким обмеженням солі, рідини, виключенням азотисто-екстрактивних речовин м'яса, риби, грибів, а також продуктів, що містять холестерин?
Яка мета дієти, що зображена на малюнку?
Режим харчування при дієті №1:
При виразковій хворобі шлунка призначають:
Визначити індекс маси тіла для хворого з масою тіла 67 кг та зростом 187см
Раціональне харчування базується на багатьох законах. Що передбачає закон
адекватності харчування?
Сестра медична приймального відділення визначила індекс маси тіла жінці, він становить 24 кг/м2. До якої групи згідно класифікації наказу МОЗ № 931 належить пацієнтка?
Відповідно наказу МОЗ України №931 класифікація хворих здійснюється за допомогою визначення наступних показників:
На підставі даних від сестер медичних палатних, сестра медична старша складає загальне замовлення на продукти харчування для хворих відділення та передає його для виконання. Ким підписується замовлення на харчування від відділення?
Кому сестра медична палатна подає дані, щоранку, про лікувальне харчування пацієнтів?
При госпіталізації хворого до закладу охорони здоров’я лікувальне харчування призначає і робить запис в медичній карті стаціонарного хворого?
В ЛПЗ повинен бути організований і встановлений режим лікувального харчування. Яким він повинен бути відповідно наказу МОЗ України №931?
Сестра медична палатна підготувала дані на наявність хворих, які знаходяться на харчуванні. Що необхідно відмітити в даних?
Ви працюєте старшою медсестрою терапевтичного відділення і помітили, що нова
буфетниця не знає, як правильно обробляти обідні столи. Яка послідовність обробки
поверхні обідніх столів?
У пацієнта, 55 років, що страждає на гіпертонічну хворобу, лікар призначив дієту, яка застосовується при серцево-судинних захворюваннях.
Які рекомендації щодо дієти може дати йому медсестра?
Крім 15 основних дієт, які іноді називають столами лікувального харчування, існують індивідуальні добові режими, згідно індивідуальним потребам хворого, які називають:
Кількість основних дієт харчування, які називають столами, обмежується:
Лікар призначив пацієнту хворому на хронічний гастрит із секреторною недостатністю дієту, що сприяє нормалізації секреторної і моторної функції шлунка і кишок. Це дієта №
До медичної сестри звернувся пацієнт 68 років, який хворіє гіпертонічною хворобою ІІ ст., з проханням порадити йому відповідне харчування. Яку дієту слід порадити пацієнту?
До медичної сестри звернувся робітник М., з питанням які продукти не можна вживати при загостренні холецеститу.
Пацієнтці, яка лікується з приводу хронічного гастриту, призначена дієта №1. Яка мета даної дієти?
Дієтична медична сестра складає харчовий раціон на пацієнтів у відділенні, враховуючи енергетичну цінність їжі. Скільки кілокалорій утворюється при згоранні 1 г жиру?
У пацієнта вірусний гепатит. Яка дієта йому рекомендована з метою відновлення функції печінки?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома