Характеристика сировини та підготовка її для виробництва.

Додано: 23 вересня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть правильний варіант основної сировини для приготування кондитерських виробів.

варіанти відповідей

прянощі, ароматичні та желе утворюючі речовини, розпушувачі , борошно.

борошно пшеничне , цукристі речовини, маргарин, яйця та яєчні продукти, молочні продукти , сіль.

м'ясо, риба, крупи, овочі, повидло, варення.

Запитання 2

Вкажіть механічні властивості сировини.

варіанти відповідей

розчинність, кислотність, солодкість, ароматність і гіркість.

твердість, теплоємність ,кольоровість.

міцність, пластичність ,еластичність, пружність.

Запитання 3

Вкажіть вологість борошна що відповідає стандарту.

варіанти відповідей

9%

12%

14,5%

Запитання 4

Вкажіть сортність борошна за такими ознаками- дуже м'яке , тонкого помелу, білого кольору зі слабким кремовим відтінком, солодкуватого смаку.

варіанти відповідей

вищий гатунок.

перший гатунок

другий гатунок

Запитання 5

Які органолептичні показники має патока цукрова..

варіанти відповідей

світло -жовта тягуча рідина.

темно- коричнева густа тягуча речовина.

жовта тягуча речовина з кристалами цукру.

Запитання 6

Як готують меланж до використання...

варіанти відповідей

його розморожують.

його розморожують та проціджують.

його прогрівають на водяній бані.

Запитання 7

Вкажіть , яку сировину просіюють перед використанням....

варіанти відповідей

меланж, білки, жовтки.

молоко, сиропи, дріжджі.

борошно, крохмаль, сухе молоко.

Запитання 8

Як підвищена кількість цукру впливає на якість тіста....

варіанти відповідей

покращує набухання клейковини.

розріджує тісто

підвищує пружність тіста.

Запитання 9

Які вершки використовують для збивання ....

варіанти відповідей

20-25%

33-35%

15-20%

Запитання 10

Що таке фритюр....

варіанти відповідей

суміш рослинних та тваринних жирів великого об'єму.

олія

свинячий жир

Запитання 11

Вкажіть , правильний варіант взаємозаміни 1 кг яєць меланжем....

варіанти відповідей

1-0,5

1-1

1-2

Запитання 12

Вкажіть групу цукристих продуктів....

варіанти відповідей

яйця, меланж, яєчний порошок.

цукор, патока, мед.

масло вершкове, маргарин, масло-какао.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест