ХАРАКТЕРИСТИКА СИРОВИНИ ТА ПІДГОТОВКА ЇЇ ДО ВИРОБНИЦТВА

Додано: 19 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 162 рази
24 запитання
Запитання 1

1. Вкажіть правильний варіант основної сировини для приготування кондитерських виробів:

варіанти відповідей

прянощі, ароматичні та желе утворюючі речовини, розпушувачі, борошно;

борошно пшеничне, цукристі речовини, маргарин, яйця та яєчні продукти, молочні продукти, сіль

м'ясо, риба, крупи, овочі, повидло, варення

Запитання 2

1. Вкажіть механічні властивості сировини

варіанти відповідей

розчинність, кислотність, солодкість, ароматність і гіркість

твердість, теплоємність, кольоровість

міцність, пластичність, еластичність, пружність

Запитання 3

1. Вкажіть вологість борошна, що відповідає стандарту:


варіанти відповідей

9 %

12 %;

14,5 %.

Запитання 4

Вкажіть сортність борошна за такими показниками: дуже м’яке, тонкого помелу, білого кольору зі слабким кремовим відтінком, солодкуватого смаку.


варіанти відповідей

вищий ґатунок;

перший ґатунок;

другий ґатунок.

Запитання 5

Які органолептичні показники має цукрова патока?


варіанти відповідей

Прозора тягуча рідина, з жовтуватим відтінком

темно-коричнева густа тягуча рідина;

світло-жовта тягуча рідина з кристалами цукру.

Запитання 6

Як готують меланж до використання?


варіанти відповідей

його розморожують

його розморожують і проціджують

його прогрівають на водяній парі

Запитання 7

Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?


варіанти відповідей

меланж, білки, жовтки

молоко, сиропи, дріжджі

борошно, крохмаль, сухе молоко

Запитання 8

Вкажіть, яку сировину проціджують перед використанням?


варіанти відповідей

борошно, желе і помадку

молоко, сметану, вершки;

молоко, сиропи та розчин цукру, солі й дріжджі

Запитання 9

Вкажіть правильний варіант підготування яєць до використання?


варіанти відповідей

яйця миють у підсоленій воді ® промивають в 1% розчині питної соди ® ополіскують протягом 3 хвилин у проточній воді

яйця миють у теплій воді ®дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв. ® миють у 2 % - вому розчині питної соди ® обполіскують протягом 5 хв. у проточній воді

яйця миють у теплій воді ® дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв. ® миють протягом 3 хв. у проточній воді

Запитання 10

Укажіть, при якій відносній вологості в сухому приміщенні слід зберігати цукор;


варіанти відповідей

не вище за 30 %;

не вище за 70 %;

не вище за 50 %.

Запитання 11

 При якій температурі зберігають патоку?


варіанти відповідей

при 8-12°С;

при 25-28°С

при 20-22°С

Запитання 12

Вміст жиру в маргарині, який застосовується в кондитерській промисловості

варіанти відповідей

62%

73%

82.5%

Запитання 13

Що виготовляють зі шпалерного борошна?

варіанти відповідей

хліб, булочки

пряники, галети

дієтичні кондитерські вироби

Запитання 14

Який вміст крохмалю в борошні вищого гатунку

варіанти відповідей

50%

60%

до 80%

Запитання 15

Який вміст клітковини в борошні вищого гатунку?

варіанти відповідей

0,1%

0,2%

0,6%

Запитання 16

Яка температура плавлення кондитерського жиру?

варіанти відповідей

33°С

37°С

41°С

Запитання 17

Яку олію використовують при виготовленні окремих борошняних кондитерських виробів?

варіанти відповідей

оливкова, кокосова

кукурудзяна, соняшникова

кунжутова, пальмова

Запитання 18

Яка маса яєць І категорії?

варіанти відповідей

не меньше 40г.

не меньше 54г.

не меньше 64г.

Запитання 19

Яке співвідношення яєчного порошку до одного яйця використовують в кондитерському виробництві?

варіанти відповідей

9г.

17г.

15г.

Запитання 20

Який крохмал використовується в кондитерській промисловості?

варіанти відповідей

кукурудзяний

картопляний

пшеничний

Запитання 21

Фруктово-ягідні начинки готують шляхом уварювання яблучного пюре з цукром в співвідношенні:

варіанти відповідей

1:2

1:1,5

1:1

Запитання 22

Оптимальна температура для розмноження хлібопекарських дріжджів:

варіанти відповідей

32-34°С

28-32°С

34-38°С

Запитання 23

Вологостість пшеничного борошна не повинна перевищувати:

варіанти відповідей

10%

20%

15%

Запитання 24

Вершкове масло виробляється:

варіанти відповідей

двома способами

одним способом

трьома способами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест