Харчова цінність. Класифікація риби

Додано: 6 березня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Скільки існує родин риб?

варіанти відповідей

5

6

4

Всі відповіді вірні

Запитання 2

До якої родини відносять оселедець, кілька, салака?


варіанти відповідей

Окуневих

Тріскових

Оселедцевих

Всі відповіді вірні

Запитання 3

Який відсоток жирності має жирна риба

варіанти відповідей

5-15%

2-5% 

15-33%

Всі відповіді вірні

Запитання 4

Яку масу має дрібна риба?

варіанти відповідей

150-200 г

300-400 г

До 200 г

75-200 г

Запитання 5

Скільки часу можна зберігати живу рибу до обробки?

варіанти відповідей

10-12 годин

1-2 доби

3-4 години

1-3 доби

Запитання 6

До океанічної риби відносять...

варіанти відповідей

Зубатка, тунець 

Тріска, короп

Камбала, риба-шабля

Всі відповіді вірні

Запитання 7

Їстівні частини риби?

варіанти відповідей

М’ясо, шкіра, печінка, кістки


М’ясо, шкіра, плавники, молочко

Печінка, молочка, ікра, шкіра, м’ясо

Всі відповіді вірні

Запитання 8

Рибу класифікують за

варіанти відповідей

 Вмістом жиру, за розміром, за будовою скилета, за розміром луски

Розміром або масою, будовою скелета


місцем і способом існування

Характером покриву шкіри

Запитання 9

За характером покриву шкіри рибу поділяють на

варіанти відповідей

Лускату


Без лускату

З кістковими лусками «Жучками»

Всі відповіді вірні

Запитання 10

За будовою скелету розрізняють рибу



варіанти відповідей

З кістковим скелетом, без чітко вираженого скелету

З кістковим скелетом

 З хрящовим скелетом

 З кістковим і хрящовим скелетом

Запитання 11

Температура в товщі м’язів замороженої риби

варіанти відповідей

Від -6 до -8

Від 0 до -5

Від -12 до -18

Від -5 до -6

Запитання 12

За вмістом жиру рибу умовно поділяють

варіанти відповідей

Жирну(5-15%), маложирну (2-5%)

маложирна(2-5%), дуже жирна (15-33%)

Нежирну (до 2%), особливо жирну (15-33%)

Нежирна(до 2%), жирна (6-20%)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест