Харчова цінність яєць

Додано: 5 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 135 разів
10 запитань
Запитання 1

Який відсоток загальної маси яйця становить жовток:

варіанти відповідей

65%

32%

56%

80%

Запитання 2

Яйце складається з:

варіанти відповідей

шкаралупи

білка

повітряної камери

прожилок

жовтка

оболонки

Запитання 3

Жири і жироподібні речовини містяться у:

варіанти відповідей

білку

шкаралупі

жовтку

всьому яйці

Запитання 4

Найбільш цінна частина яйця:

варіанти відповідей

жовток

білок

шкаралупа

Запитання 5

Засвоюваність білка яйця становить:

варіанти відповідей

80%

55%

98%

100%

Запитання 6

Вплив яйця на організм людини:

варіанти відповідей

необхідний для росту організму

підтримання нервової та мозкової тканини

збільшує опірність організму інфекційним захворюванням

оновлення клітин

Запитання 7

За свіжістю яйця поділяються на такі групи:

варіанти відповідей

свіжі і несвіжі

дієтичні і столові

свіжі і вапновані

столові і холодильникові

Запитання 8

Свіже яйце характеризується такими показниками:

варіанти відповідей

матова шкаралупа

вміст не збовтується

блискуча шкаралупа

яйце тоне і лежить на дні у воді з сіллю

Запитання 9

Яєчний порошок - це:

варіанти відповідей

суміш заморожених яєчних білків і жовтків

висушена суміш жовтків і білків

висушені жовтки

Запитання 10

Яйце плаває у розчині води з сіллю, коли його вік становить:

варіанти відповідей

1-6 днів

7-10 днів

більше 17 днів

13-17 днів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест