Харчова промисловістть

Додано: 20 березня 2020
Предмет: Географія, 9 клас
Тест виконано: 590 разів
24 запитання
Запитання 1

Розвиток харчової промисловості більшою мірою залежить від розвитку:

варіанти відповідей

Сільського гогсподарства

Хімічної промисловості

Легкої промисловості

Наукової промисловості

Запитання 2

Виробництво хлібу орієнтується на:

варіанти відповідей

Споживача

Дешеву робочу силу

Транспортні шляхи

Сировину

Запитання 3

На виробництві гострих соусів спеціалізується українська компанія:

варіанти відповідей

"Рошен"

"Чумак"

"Конті"

"Олейна"

Запитання 4

Систему швидкого харчування "фаст-фуд" придумали в:

варіанти відповідей

Україні

Франції

США

Німеччині

Запитання 5

Виробництво цукру орієнтується на

варіанти відповідей

Споживача

Транспортні шляхи

Сировину

Дешеву робочу силу

Запитання 6

Виберіть із перелічених міст України центр рибоконсервної промисловості: 

варіанти відповідей

Керч

Київ

Донецьк

Одеса

Запитання 7


Розвиток рибної і рибоконсервної промисловості переважно у південній частині України обумовлений в основному: 

варіанти відповідей

Приморським положенням регіону

Великою кількістю робочої сили

Історичними подіями

Великою часткою споживача продукції

Запитання 8


Укажіть рядок із назвами областей України, в яких розміщена найбільша кількість підприємств олійно-жирової промисловості:

варіанти відповідей

Вінницька, Хмельницька, Черкаська, Полтаська

Одеська, Запорізька, Волинська, Ріненська

Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Кіровоградська

Чернівецька, Вінницька, Закарпатська, Чернігівська

Запитання 9

Для розвинених країн характерні:

варіанти відповідей

Широкий асортимент продукції, мала кількість виробництв, високоякісні продукти

Високоякісні продукти, напівфабрикати, здорова їжа, дорогі делікатеси

Низькі ціни, велика кільсть виробництв, малий асортимент продукції

Виготовлення здебільшого вегетаріанської їжі, мала кількість виробництв

Запитання 10

Лідерами з виготовлення м'ясної продукції у світі є

варіанти відповідей

Країни Західної Європи та Китай

США та Бпразилія

Китай і Японія

Країни Західної Європи і Китай

Запитання 11

Країнам, що розвиваються притаманне

варіанти відповідей

Використання сучаної техніки

Використання традиційних засобів виробництва продукцій

Використання застарілого обладнання

У таких країнах харчова промислорвістть взагалі не розвивається

Запитання 12

Укажіть, яка з країн Африки спеціалізується на виробництві кави: 

варіанти відповідей

Алжир

ПАР

Ефіопія

Єгипет

Запитання 13

Виберіть із переліку країни, які спеціалізуються на виробництві какао: 

варіанти відповідей

Колумбія, Індія, Бразилія

ПАР, Ефіопія, Єгипет

Україна, Росія, Китай

Гана, Кот-Д-Івуар, Нігерія

Запитання 14

Виберіть із переліку країни, які спеціалізуються на виробництві оливкової олії:

варіанти відповідей

Греція, Британія, Росія

Китай, Україна, Індія

Греція, Колумбія, Україна

Іспанія, Італія, Греція

Запитання 15

Виберіть галузі харчової промисловості, які зорієнтовані в своєму розміщенні на сировину: 

варіанти відповідей

Рибна, олійна, кондитерська

Макаронна, молочна, рибна

Цукрова, олійна, рибна

Цукрова, молочна, кондитерська

Запитання 16

Батьківщиною макаронної промисловості є:

варіанти відповідей

Італія

Іспанія

Греція

Куба

Запитання 17

Найголовніші чинники розміщення будь-якого підприємства харчової промисловості- це

варіанти відповідей

Сировинний і транспортний

Сировинний і науковий

Споживчий і транспортний

Споживчий і сировинний

Запитання 18

Виготовленням здорової (знежиреної) продукції спеціалізуються країни

варіанти відповідей

Високорозвинені

Малорозвинені

Країни, що розвиваються

Усі країни

Запитання 19

"Молочною фермою Європи" називають країну: 

варіанти відповідей

Бельгію

Данію

Україну

Польщу

Запитання 20

Одним з негативних наслідків глобалізації харчової промиловості є:

варіанти відповідей

Зростання кількості ТНК

Збільшення асортименту продукції

Модернізація виробництва

Зростання інвестицій, що влипливає на рівень доходів жителів багатьох країн

Запитання 21

Позитивним наслідком глобалізації харчової промисловості є:

варіанти відповідей

Зростання кількості ТНК

Поширення стандартних і універсальних виробництв

Поглиблення міжнародного географічного поділу праці і збільшення її продуктивності

Конкуренція, яка призводить до витіснення малих виробників

Запитання 22

Які суспільні формим виробництва є найпопулярнішими серед підприємств харчової промисловості

варіанти відповідей

Комбінування і спеціалізація

ТІЛЬКИ комбінування

ТІЛЬКИ спеціалізація

Кооперативні форми виробництва

Запитання 23

Найбільшу кількість плодоовочевих консервів в Україні виробляють на

варіанти відповідей

Півдні (Херсонський, Ізмаїльський, Одеський, Вінницький консервні заводи)

Заході (Львівська, Волинська області)

Сході(Донецька, Луганська області)

Півночі(Чернігівська, Житомирська області)

Запитання 24

Усі країни переважно наслідують приклад

варіанти відповідей

Розвинених держав (що включає в себе модернізацію виробництва, оновлення стандартів виробництва до найсучасніших)

Країн, що розвиваються

Кожна країна прагне індивідуальних особливостей виробництва

Малорозвинених країн

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест