Харчові інфекції

Додано: 17 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 1 раз
16 запитань
Запитання 1

Кищкова інфекція - це

варіанти відповідей

захворювання, яке порушує роботу функцій кишечника

захворювання, яке порушує роботу функцій шлунка

захворювання, яке порушує роботу функцій товстого та тонкого кишечника

Запитання 2

Збудником дизентерії є бактерії роду...

варіанти відповідей

сальмонелла

туффі

шігелла

Запитання 3

Інкубаційний період захворювання на дизентерію триває:

варіанти відповідей

2-7 діб

10-12 діб

1-3 тижні

Запитання 4

Основний спосіб передачі кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

повітряно - крапельний

фекально - оральний

через предмети побуту

Запитання 5

Збудником черевного тифу є бактерія роду:

варіанти відповідей

туффі

шігелла

сальмонела

Запитання 6

Інкубаційний період захворювання на черевний тиф триває:

варіанти відповідей

3 - 21 день

4-5 тижнів

3-5 днів

Запитання 7

Дезентерія, характеризується переважним ураженням..

варіанти відповідей

товстого кишечника

тонкого кишечника

всього кишково - шлункового тракту

Запитання 8

Основним джерелом ураження бактеріями черевного тифу є:

варіанти відповідей

товстий кишечник

тонкий кишечник

всі відповіді вірні

Запитання 9

Сальмонельоз - гостре інфекційне кишкове захворювання, яке виникає в наслідок ...

варіанти відповідей

вживання продуктів харчування заражених сальмонелами

недотримання гігієни тіла ат рук

неправильної теплової обробки продуктів

Запитання 10

Джерелом розповсюдження сальмонельозу є хвора...

варіанти відповідей

людина

тварина

всі відповіді вірні

Запитання 11

Інкубаційний період захворювання на сальмонельоз триває:

варіанти відповідей

2-3 тижні

від 2 годин до 2 діб

6-7 діб

Запитання 12

Бруцельоз - інфекційне захворювання, основними носіями якого є:

варіанти відповідей

хвора людина

бактеріоносій

хвора тварина

Запитання 13

Інкубаційний період захворювання на бруцельоз триває:

варіанти відповідей

1-3 тижні

4-6 тижнів

7-8 тижнів

Запитання 14

Туберкульоз - інфекційна хвороба, яка характеризується ураженням

варіанти відповідей

товстого та тонкого кишечника

легень, лімфатичних вузлів

головного мозку, внутрішніх органів

Запитання 15

Основним носієм сибірки є:

варіанти відповідей

хвора тварина

хвора людина

зворі птахи

Запитання 16

Чи дозволено вживати мясо хворих на сибірську виразку тварин для приготування страв:

варіанти відповідей

ні, туші тварин знищують

так, але тільки при тривалій тепловій обробці

так, тільки для приготування консерв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест