Харчові інфекційні захворювання. Зоонози

Додано: 2 квітня 2020
Предмет: Біологія
Тест виконано: 8 разів
20 запитань
Запитання 1

Джерелом розповсюдження сибірської виразки є?

варіанти відповідей

Хворі тварини

Інфіковані рослини

Хворі люди

Запитання 2

У яких формах сибірська виразка проявляється у людини?

варіанти відповідей

Шкірна

Легенева

Кишкова

Шлункова

Запитання 3

Як використовують м'ясо тварин хворих на сибірську виразку?

варіанти відповідей

Підлягає знищенню

Дозволено готувати консерви

Дозволено готувати страви, які проходять довгу термічна обробка

Запитання 4

Туберкульоз це інфекційне захворювання яке викликається?

варіанти відповідей

Туберкульозний паличкою

Туберкульозними коками

Туберкульоз ними вірусами

Спорами

Запитання 5

Найсприятливіша температура для розвитку палички Коха?

варіанти відповідей

37 градусів

36,6 градусів

25 градусіа

40 градусів

Запитання 6

Джерелом інфекції на туберкульоз можуть бути?

варіанти відповідей

Хворі люди

Хворі тварини

Хвора птиця

Запитання 7

Чи можна заразитися на туберкульоз через споживання молока від хворих тварин?

варіанти відповідей

Так, можна

Ні, не можна

Так, можна якщо вживати молоко, що не піддавалиось термічній обробці

Запитання 8

Чи можна заразитись на туберкульоз вживаючи м'ясо від хворих тварин?

варіанти відповідей

Так, можна

Ні, не можна

Так, можна якщо не достатньо термічно оброблене

Запитання 9

Як використовують м'ясо тварин, що хворіли на туберкульоз?

варіанти відповідей

Підлягає утилізації

Можна використовувати лише після трьох годинного варіння великими шматками

Можна використовувати після варіння протягом 20 хвилин

Запитання 10

Як використовують яйця птаиці що хворія на туберкульоз?

варіанти відповідей

Можна використовувати в кондитерському виробництві

Підлягають утилізації

Можна використовувати в кулінарному та кондитерському виробництві

Запитання 11

Бруцельоз це захворювання, що викликається?

варіанти відповідей

Бактеріями коками

Паличкоподібні бактеріями

Вібріонами

Спірилами

Запитання 12

Оптимальна температура розвитку бактерій що викликають бруцельоз є?

варіанти відповідей

38 градусів

37 гадусів

- 10 градусів

25 градусів

Запитання 13

Як людина може заразитись на бруцельоз?

варіанти відповідей

При споживанні молока від хворих тварин

Під час контакту зараженими тваринами

При вживанні м'ясо хворих тварин

Запитання 14

Ящур це захворювання що викликається?

варіанти відповідей

Вірусом

Бактеріями

Пріонами

Спорами бактерій

Запитання 15

Як людина може заразитися на ящур?

варіанти відповідей

При контакті з хворими тваринами

Споживання молока чи м'яса від хворих тварин

Повітряно крапельним шляхом

Крапельним шляхом

Запитання 16

Як використовують молоко та м'ясо від хворих на ящур тварин?

варіанти відповідей

Підлягає утилізації

Можна використовувати після довготривалого варіння та кип'ятіння

Можна використовувати для приготування ковбасних виробів

Запитання 17

Туляремія це захворювання?

варіанти відповідей

Щурів

Риби

Великої рогатої худоби

Курей

Запитання 18

Основні заходи в боротьбі з туляремію це?

варіанти відповідей

Дезінфекція та винищення

Дезінсекція

Вологе прибирання

Дезінфекція

Запитання 19

Збудником захворювання на холеру є?

варіанти відповідей

Холерний вібріон

Коки холери

Холерні спірили

Запитання 20

При захворюванні на холеру температура тіла людини становить?

варіанти відповідей

35 градусів

40 градусів

39 градусів

36.6 градусів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест