Типові ознаки неякісної продукції. Хвороби, що можуть бути спричинені неякісними продуктами.

Додано: 8 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Копія з тесту: Харчові отруєння
6 запитань
Запитання 1

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

не використовувати воду з відкритих джерел, ставків, річок

 не звертати увагу на дату виготовлення продукту

 для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

не купувати продукти на стихійних ринках

Запитання 2

Які ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

 Нудота та блювання


Кашель і температура

 Температура

 Пронос і слабкість

Запитання 3

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

 вони мають неприємний запах

  на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

 гарно виглядають

порушено терміни та умови зберігання

продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 4

Домедична допомога при харчових отруєннях має таку послідовність:

варіанти відповідей

викликати "швидку", промити хворому шлунок; дати сорбенти; покласти хворого у ліжко на лівий бік; давати більше пити


покласти хворого у ліжко; давати більше пити

дати сорбенти; промити хворому шлунок; покласти хворого у ліжко на спину;

 промити хворому шлунок покласти хворого у ліжко; давати більше пити; викликати "швидку"

Запитання 5

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

хімічні отруєння

інфекційні захворювання


харчові отруєння

 неінфекційні захворювання

Запитання 6

До інфекційних хвороб травної системи відносять:

варіанти відповідей


ботулізм

дизентерія

 панкреатит


цироз

 карієс

 сальмонельоз

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест