Харчові отруєння мікробного походження

Додано: 13 вересня 2023
Предмет:
Тест виконано: 23 рази
11 запитань
Запитання 1

Отруєння, викликані мікробами, які розмножилися на продукті:


варіанти відповідей

Токсиконфекції

Бактеріальні токсикози

Запитання 2

Гостре інфекційне кишкове захворювання, що належить до харчових токсикоінфекцій:


варіанти відповідей

сальомонельоз

ботулізм

стафілокок

Запитання 3

Cальмонела – живе тільки в:

варіанти відповідей

кисневому середовищі

безкисневому середовищі

Запитання 4

Сальмонела:


варіанти відповідей

не утворює спор

утворює спори 

Запитання 5

Найсприятливіша температура для сальмонели:  


варіанти відповідей

+37°С

+70°С

+27°С

+30°С

Запитання 6

Інкубаційний період сальмонельозу:


варіанти відповідей

від 3 до 5 годин

від 6 до 10 годин

1 доба

Запитання 7

Тривалість захворювання сальмонельозом:


варіанти відповідей

місяць

від 7 до 10 днів

від 2 до 7 днів

Запитання 8

Важке отруєння, яке виникає внаслідок споживання їжі, отрує­ної паличкою ботулінуса:


варіанти відповідей

ботулізм

сальомонельоз

стафілокок

Запитання 9

Спори ботуліну­са витримують температуру:


варіанти відповідей

+60-80ᵒС

+100ᵒС

+80ᵒС

до +120ᵒС

Запитання 10

Захворювання бутулізмом проявляється через


варіанти відповідей

10-12 годин після вживання їжі

6-8 годин після вживання їжі

1-6 годин після вживання їжі

Запитання 11

Поширюється ботулінус:


варіанти відповідей

анаеробним шляхом

аеробним шляхом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест