Перші симптоми харчового отруєння
Точно до лікаря з отруєнням, якщо:
Викликати рвоту при отруєнні можна протягом
При отруєнні краще давати пити
Які продукти становлять ризик харчового отруєння?
Висока температура; зниження або відсутність апетиту; загальна слабкість; діарея - це ознаки...
Основними ознаками харчового отруєння є:
Симптоми харчових отруєнь ...
Коли необхідно викликати "швидку"?
Виберіть правильну послідовність дій надання першої допомоги при харчовому отруєнні.
А. Прийняти сорбенти, які допоможуть вивести з організму отруйні речовини.
Б. Важливо відновити водно-сольовий баланс в організмі та простежити за нормалізацією роботи шлунково-кишкового тракту. .
В. Якщо симптоми у вас легкі, негайно промити шлунок чистою водою. (Випити багато рідини та викликати блювоту.)
Г. Якщо вам не полегшало – потрібно негайно викликати "швидку".
Д. Пити багато рідини та викликати блювоту - необхідно повторювати кілька разів, поки зі шлунка не почне виходити вода без домішок продуктів харчування.
Е. Якщо блювота і пронос відсутні – необхідно прийняти проносні препарати, аби токсини не всмокталася в організм.
Є. Легка дієта – не споживати продуктів, які можуть подразнювати стінки шлунка (кисла, гостра, смажена, жирна їжа).
Чого не можна робити при харчовому отруєнні?
До хвороб шлунково - кишкового тракту бактеріального походження відносять:
Рефлекторний акт видалення назовні вмісту шлунка через стравохід - це
Дизбактеріоз - це...
Укажіть захворювання травної системи, спричинене вірусною інфекцією
До виснаження організму та недокрів'я призводить...
Вірусний гепатит А - це...
Панкреатит - це...
Жовчнокам'яна хвороба характеризується :
Холерний вібріон є збудником:
Стоматит - це запалення...
Метеоризм - це
Запалення слизової оболонки шлунка – це…
Глибоке ушкодження слизової оболонки шлунка, яке загострюється – це…
Вкажіть симптоми апендициту:
Виберіть правильну відповідність органу та назві його запалення.
1.жовчний міхур..........................................................................А.гепатит......
2.печінка.................................................................................... Б.ентерит......
3.слизова оболонка тонкої кишки ............................................В.коліт..........
4.слизова оболонка товстої кишки ..........................................Г.ентероколіт
5.одночасно слизова оболонка тонкої та товстої кишки .......Д.холецистит
Зміна бактеріальної мікрофлори внаслідок неправильного харчування або лікування антибіотиками називається…
Виберіть правильну відповідність хвороби та причин виникнення в результаті вживання інфікованих...
1.яєць, майонезу, тортів,молочних продуктів, курячого м’яса..... А.холера...........
2.консервів зі здутими кришками, ковбас, копченої риби ...........Б.сальмонельоз
3.вібріоном харчових продуктів, сирої води .................................В.дизентерія ....
4.паразитичними амебами чи і бактеріальною паличкою .......... Г.гельмінтоз......
5.яйцями глистів немитих фруктів та овочів.................................Д.ботулізм........
Під час якої хвороби сеча темніє, білки очей і шкіра жовтіють?
Чому не можна жувати жувальну гумку "на голодний шлунок"?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома