Діагностична робота "Фізичне здоров’я"( 2 ГР) - Харчування 6 клас

Додано: 23 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Копія з тесту: Харчування 6 клас
18 запитань
Запитання 1

Принципи раціонального харчування це

варіанти відповідей

помірність

обов'язковість

різноманітність

збалансованість

доцільність

Запитання 2

Харчова цінність продуктів це співвідношення

варіанти відповідей

 білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин у 100 г продукту

 білків, жирів, вуглеводів

 харчових та смакових домішків та спецій

Запитання 3

Енергетична цінність (калорійність) це


варіанти відповідей

 характеристика вмісту жирів у продуктах

 властивості продуктів виділяти певну кількість жирів

 характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 4

Якщо людина споживає недостатньо калорій, вона починає

варіанти відповідей

 втрачати масу тіла

  набирати зайву вагу

 краще вчитися

швидо втомлюватися

частіше хворіти

Запитання 5

Харчова піраміда показує

варіанти відповідей

 скільки порцій різних продуктів має бути в денному раціоні

 які продукти треба вживати для покращення самопочуття

важливість раціонального харчування

Запитання 6

Які продукти харчування найкраще забезпечують організм енергією:

варіанти відповідей

білки

мінеральні речовини

вуглеводи

вітаміни

Запитання 7

Мінеральна речовина, яка необхідна для формування кісток і зубів:

варіанти відповідей

 Калій і Натрій

Залізо

Кальцій

Йод

Запитання 8

Для профілактики йододефіциту потрібно вживати в їжу:


варіанти відповідей

 яйця

морепродукти

йодовану сіль

 морську капусту

Запитання 9

Основні симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

нудота

біль в животі

 підвищення температури тіла

діарея

загальна слабкість

всі відповіді правильні

Запитання 10

Для профілактики цукрового діабету необхідно:

варіанти відповідей

контролювати масу тіла

правильно харчуватися

їсти багато солодкого і мучного

бути фізично активним

Запитання 11

Головними причинами цукрового діабету є: 

варіанти відповідей

 ожиріння

зайняття спортом

 малорухливий спосіб життя

 

незбалансоване харчування


Запитання 12

Для профілактики діабету необхідно

варіанти відповідей

бути фізично активним

правильно харчуватися

зовсім не їсти цукру

контролювати масу тіла

Запитання 13

Що може спричинити харчове отруєння?

варіанти відповідей

продукти, які зберігаються у холодильнику або морозильнику

отруйні гриби, ягоди

 продукти, термін реалізації яких минув

Запитання 14

Обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів

варіанти відповідей

Умови зберігання,термін зберігання

Назва магазину, його адреса

Склад, харчова та енергетична цінність

 Назва продукту, назва та адреса виробника

Запитання 15

Ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

Раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла

 Біль у животі, пронос 

Приплив енергії, гарний настрій

Нудота, блювання

Запитання 16

Що треба зробити при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

 Напоїти постраждалого кока-колою

 Спробувати промити шлунок (дати 5-6 склянок кип'яченої води і викликати блювання)

 Викликати швидку допомогу

Запитання 17

Познач 3 дії, які допоможуть уникнути мікробного забруднення продуктів

варіанти відповідей

Охолоджувати

Зберігати продукти у пластиковому контейнері

Нагрівати

Мити

Запитання 18

Правильно користуватися йодованою сіллю так

варіанти відповідей

Збільшити кількість солі, яку споживаєш

Додавати у страви перед тим, як подати їх до столу

Купувати великими упаковками, про запас

 Зберігати щільно закритою, в сухому і темному місці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест