Харчування. 6 клас

Додано: 14 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 54 рази
11 запитань
Запитання 1

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, що містяться у 100 грамах продукту - називається...

варіанти відповідей

Енергетична цінність


Поживна цінність


Запитання 2

В калоріях вимірюється  

варіанти відповідей

енергетична цінність

поживна цінність

Запитання 3

Для запобігання захворюванням органів травлення потрібно

варіанти відповідей

їсти щодня ліки від захворювань органів травлення

приймати їжу чотири рази на день

щорічно відвідувати лікаря – стоматолога

Запитання 4

Щоб запобігти недостатності йоду в організмі, слід вживати такий продукт 

варіанти відповідей

шоколад

морепродукти

рис

хліб

Запитання 5

Визначте наслідки йододефіциту

варіанти відповідей

порушення розумового розвиту

зниження гостроти зору  

діабет

порушення постави

Запитання 6

Ознакою харчового отруєння може бути

варіанти відповідей

головний біль

нудота

біль у горлі

підвищення температури

Запитання 7

Визначте  правильні негайні дії під час харчового отруєння 

варіанти відповідей

зробити хворому чай з бутербродом

промити шлунок

викликати швидку

запитати у хворого, шо він їв

Запитання 8

Перерахуйте принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

раціональність

збалансованість

смачність

різноманітність

дешевизна

Запитання 9

Які продукти є джерелом білків

варіанти відповідей

нарізний батон

капуста

яйце

сало

Запитання 10

Які продукти є джерелом вуглеводів

варіанти відповідей

мясо курятини

овочі

горіхи

сало

Запитання 11

Для чого в організмі людини потрібен вітамін D

варіанти відповідей

для росту волосся

для нормалізації зору

для росту і підтримання здоров’я скелета

підвищує імунітет

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест