Харчування і здоров'я. Безпека харчування.

Додано: 14 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 5 клас
12 запитань
Запитання 1

Чому необхідно їсти?

варіанти відповідей

Щоб догодити дорослим.

Щоб нічого не боліло.

Щоб отримувати достатню кількість енергії.

Щоб нормально рости і розвиватися.

Запитання 2

Які проблеми зі здоров'ям можуть виникати через неправильне харчування

варіанти відповідей

Проблеми у сім'ї.

Руйнування зубів.

Порушення роботи серця.

Ожиріння (надмірна вага).

Проблеми у школі.

Погані оцінки.

Запитання 3

Які продукти займають більшу частину "Тарілки здорового харчування"?

варіанти відповідей

Солодощі.

Овочі, фрукти, ягоди.

Білкові продукти.

Цільнозернові продукти.

Запитання 4

Які продукти належать до білкових?

варіанти відповідей

Картопля.

Риба.

М'ясо.

Молочні продукти.

Каші.

Хліб.

Компот.

Запитання 5

До продуктів з цільного зерна належать:

варіанти відповідей

Чай.

Каші.

Олія.

Хліб.

Запитання 6

Ліля та Дмитрик прийшли в гості до подруги Олесі. Дівчинка вирішила почастувати їх чаєм із печивом. “Дякуємо, ми не п’ємо чаю”, — сказав Дмитрик. Поміркуйте: як варто вчинити Олесі?

варіанти відповідей

Вмовляти друзів випити чаю: він же такий корисний, і як люди без нього можуть жити?

Поставитися з повагою до харчових звичок друзів і запропонувати сік, компот чи какао.

Розпитати, чому вони не п’ють чаю, що з ними трапилось.

Нічого більше не пропонувати.

Запитання 7

Не можна купувати продукти, якщо ...

варіанти відповідей

термін придатності продукту закінчився.

упаковка пошкоджена.

продукти мають неприємний запах, непривабливий вигляд.

продукти виглядають свіжими та придатними для споживання.

Запитання 8

Які правила належать до принципу безпечного харчування "ДОТРИМУЙТЕСЯ ЧИСТОТИ"?

варіанти відповідей

Мити руки перед приготуванням і вживанням їжі.

Обирати свіжі та незіпсовані продукти.

Ретельно готувати продукти.

Використовувати чистий посуд.

Запитання 9

Сирі продукти (м'ясо, рибу та інші) слід

варіанти відповідей

провітрювати

дуже дрібно різати

добре мити, використовуючи миючі засоби

ретельно просмажуйте, пропікайте чи проварюйте продукти,

Запитання 10

Сиру і готову їжу слід ..

варіанти відповідей

зберігати в окремих холодильниках

зберігати в окремих посудинах

зберігати в одній посудині

зберігати в закритому посуді

Запитання 11

Індивідуальні, сімейні, національні традиції в харчуванні та відповідна їм пристосованість організму до окремих харчових продуктів, способів приготування та прийому їжі - це:

варіанти відповідей

харчова безпека.

продукти харчування.

принципи здорового харчування.

харчові звички.

Запитання 12

Які з продуктів потрібно обмежити у споживанні?

варіанти відповідей

м'ясо

чіпси

солодощі

бургер

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест