Харчування та особиста гігієна

Додано: 8 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 331 раз
19 запитань
Запитання 1

Усі предмети особистої гігієни слід ......( продовжіть речення).

варіанти відповідей

обирати те, що порадили друзі

обирати ті засоби, що активно рекламують

обирати ті засоби, які використовують ваші батьки

обирати індивідуально, відповідно до вашого віку, типу шкіри та типу волосся

Запитання 2

Закінчіть речення: дотримуватися правил особистої гігієни необхідно......

варіанти відповідей

раз в 2-3 дні

раз на тиждень

регулярно

тільки після заняння спортом

Запитання 3

До особистої гігієни належить:

варіанти відповідей

чисте помешкання

чистий одяг та взуття

догляд за шкірою та волоссям

читання книжок та перегляд кінофільмів

Запитання 4

Назвати речі які відносяться до предметів особистої гігієни

варіанти відповідей

гребінець

зубна щітка

мило

рушник

шампунь

тарілка

Запитання 5

Вибери продукти, що містять йод.

варіанти відповідей
Запитання 6

Які поживні речовини містять у собі продукти харчування?

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й не мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, не вітаміни й мінеральні речовини

білки, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

Запитання 7

Які вітаміни потрібно вживати для нормальної діяльності нервової системи людини?

варіанти відповідей

вітамін А

вітаміни групи В

вітамін С

вітамін D

Запитання 8

Який мінерал необхідний для формування кісток і міцності емалі зубів?

варіанти відповідей

залізо

йод

кальцій

фтор

Запитання 9

Вживає різноманітної їжі в достатній кількості і певному співвідношенні, називається?

варіанти відповідей

різноманітне

помірне

збалансоване

Запитання 10

Додержання вимог і правил заради збереження власного здоров'я і працездатності, називається?

варіанти відповідей

сусідня гігієна

особиста гігієна

загальна гігієна

Запитання 11

Принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

Помірність, різноманітність, калорійність, збалансованість.

Помірність, різноманітність, збалансованість.

Помірність, різноманітність, калорійність, енергетичність, збалансованість.

Запитання 12

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

 Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

Лягти спати

Сподіватися, що саме минеться

Запитання 13

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

куплені на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

які неправильно зберігали чи обробляли

з пошкодженою упаковкою

консерви зі вздутими кришками.

Запитання 14

Які продукти не можна купувати

варіанти відповідей

продукти мають непривабливий вигляд

продукти не відповідають вашим смакам

на упаковці не зазначено маркування

на упаковці відсутня яскрава рекламна картинка

термін придатності закінчився

термін придатності добігає кінця

упаковка зім"ята або пошкоджена

упаковка вам не подобається

Запитання 15

Обери продукти, які містять вуглеводи:

варіанти відповідей

м'ясні, молочні продукти,квасоля, яйця

  мед, цукерки, крупи, хліб, фрукти

сири, сало, олія, горіхи

Запитання 16

Головними причинами цукрового діабету є:

варіанти відповідей

незбалансоване харчування

  малорухливий спосіб життя

 зайняття спортом

  ожиріння

вживання вітамінів

Запитання 17

Для профілактики діабету необхідно

варіанти відповідей

контролювати масу тіла

  зовсім не їсти цукру

  правильно харчуватися

  бути фізично активним

Запитання 18

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододефіцитом, необхідно вживати у їжу

варіанти відповідей

морепродукти (риба, морська капуста, креветки, мідії, кальмари)

  гамбургери і чипси

  смажену картоплю, макаронні вироби

 йодовану сіль

Запитання 19

З роботою якої залози пов'язане захворювання на цукровий діабет?

варіанти відповідей

 щитоподібної залози

  підшлункової залози

  слинної залози

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест