Холодні страви і закуски

Додано: 21 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 3 рази
12 запитань
Запитання 1

1. Воловини випікають:

варіанти відповідей

з дріжджового тіста;



з листкового тіста;



з бісквітного тіста;



з пісочного тіста.

Запитання 2

2. Сандвічі це:

варіанти відповідей

смужки пшеничного хліба 5-6 см завширшки, 1 см завтовшки;



прямокутні скибочкі хліба 5-6 см завширшки, 0,5 см завтовшки;



скибочки житнього хліба, 1 см завтовшки;



обсмажені скибочки пшеничного хліба з обох боків 10 см завтовшки.

Запитання 3

3. З якою метою багатошарові бутерброди охолоджують і ставлять під прес?

варіанти відповідей

при нарізанні бутерброди не розшаровуватимуться;



зберігатимуться тривалий час;



матимуть привабливий вигляд;



стануть соковитими.

Запитання 4

4. Пресерви це:

варіанти відповідей

солона, пряна або маринована риба укладена в металеві або поліетиленові банки і герметично закупорено;

відварна риба в томатному соусі, укладена в металеві банки;

зерниста ікра, яку обробляють розчином кухонної солі з наступним додаванням антисептиків;


солона риба з зернистою ікрою, украдена в полієтиленові банки.

Запитання 5

5. Салати заправляють:

варіанти відповідей

за 30 хв. до реалізації;

за 1 год. до реалізації;

безпосередньо перед реалізацією;

за 30-40 хв. до реалізації.

Запитання 6

6. Товщина хліба для бутербродів канапе становить:


варіанти відповідей


2 см.

1 см;

1-1,5см;

0,5 см;


Запитання 7

7. Салати з варених овочів зберігаються:

варіанти відповідей

1 год;

30 хв;

не зберігаються;

40 хв.

Запитання 8

8. Не можна з’єднувати теплі продукти для салату з холодними  тому що :

варіанти відповідей

салат втратить смак;

салат стане гірким;

швидко прокисне;

набуде неприємного запаху.

Запитання 9

9. Картоплю, зварену з шкірочкою, відразу після варіння облити холодною водою для того щоб:

варіанти відповідей

 щоб шкірочка обчищалася швидше;

картопля не буде твердою;

набуде приємного смаку;

шкірочка потріскається.

Запитання 10

10. Якщо твердий сир при тривалому зберіганні втратив вологу то його освіжити можна:

варіанти відповідей

покласти у гарячу воду;

покласти у міцний розчин солі;

покласти на деякий час у молоко;

змастити олією.

Запитання 11

11. Температура подачі гарячих закусок:

варіанти відповідей

10-120С;

55-600С;

60-650С;

20-400С.

Запитання 12

12. Температура подачі холодних страв і закусок:

варіанти відповідей

10-120С;

5-100С;

20-250С;

25-300С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест