Холодні страви і закуски

Додано: 23 вересня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 12 разів
14 запитань
Запитання 1

Раків варять у воді

варіанти відповідей

Живими

Нарізаними на шматки

Тільки лапки

Запитання 2

Кальмари варять у киплячій підсоленій воді

варіанти відповідей

5 хв

15 хв

30 хв

Запитання 3

Для страви креветки з підливою використовують креветки:

варіанти відповідей

Обкачені в борошні

Смажені

Варені

Запитання 4

Морський гребінець варять у киплячій підсоленій воді на 1 кг філе

варіанти відповідей

0,5 л води, 5 г солі

2 л води, 60 г солі

5 л води, 60 г солі

Запитання 5

Морепродукти багаті

варіанти відповідей

Козеїном

Денатурованими білками

Повноцінними білками

Запитання 6

З якою метою рибу перед смаженням панірують?

варіанти відповідей

щоб не втрачалась рідина;

для збереження соковитості і утворення рум’яної кірочки;

для утворення нового смаку і запаху;

щоб не втрачала білки і вітаміни.

Запитання 7

Ракоподібні - це:

варіанти відповідей

краби, креветки, омари;

кальмари, устриці, мідії;

трепанги, креветки;

морський гребінець, омари.

Запитання 8

Як підготувати судака для фарширування?

варіанти відповідей

шкіру знімають панчохою;

рибу потрошать через спинку;

рибу потрошать через черевце;

рибу пластують на філе.

Запитання 9

Канапе - це бутерброд:

варіанти відповідей

відкритий;

закритий;

закусочний;

багатошаровий.

Запитання 10

В чому відмінність напівфабрикатів «Бефстроганов» і «Азу»?

варіанти відповідей

нарізують з м’яса різних видів тварин;

мають різні розміри і масу;

нарізують з одного відрубу;

мають однакову масу

Запитання 11

Рибу для холодних страв обсмажують на:

варіанти відповідей

олії;

вершковому маслі;

будь-якому кулінарному жирі;

салі-шпик

Запитання 12

В якому цеху готують страви з яєць?

варіанти відповідей

соусне віддділення гарячого цеху

гарчечий цех

супове віддділення гарячого цеху

борошняний цех

Запитання 13

Джерелом енергії в м’ясних гарячих стравах є:

варіанти відповідей

Мінерали

Вітаміни

Жири

Запитання 14

Готове смажене м’ясо нарізають

варіанти відповідей

Під кутом 45°

Уздовж волокон

Упоперек волокон

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест