І.Плєшкова. Харчові технології. Лексичний тест з останніх питань до екз. тесту

Додано: 8 грудня 2023
Предмет: Англійська мова
20 запитань
Запитання 1

?Which minerals are there in sardines and canned salmon?


варіанти відповідей

-fluoride


-phosphorus


-calcium


-thiamin

Запитання 2

?Choose the wrong answer: ‘Which vitamins and minerals are there in fish’?


варіанти відповідей

-thiamin only


-Vitamins A, D


-iodine


-calcium

Запитання 3

?What is the vitamin content of white fish ?


варіанти відповідей

-There are no vitamins in white fish.


-It’s similar to that of fatty meat.


-it’s similar to that of lean meat.


-It’s similar to that of fat cow milk.

Запитання 4

?Choose the wrong answer. ‘What kinds of fish are fatty’?


варіанти відповідей

-cod


-herring


-mackerel


-trout

Запитання 5

?Choose the correct answer: ‘What kinds of fish are not fatty’?


варіанти відповідей

-cod


-haddock


-herring


-whiting

Запитання 6

?How much percent fat does the flesh of white fish contain?


варіанти відповідей

-from ten to twenty percent


-from one to two percent


-from one to twenty percent


-from twenty to thirty percent

Запитання 7

?Does the amount of fat vary in different kinds of fish?


варіанти відповідей

-Yes, it does.


-Yes, it is.


-No, it doesn’t.


-Yes, they are

Запитання 8

?What product is a valuable source of protein which is of a similar quality to that of meat and milk ?


варіанти відповідей

-an egg


-vegetables


-fish


-fruits

Запитання 9

?What is the eating quality of meat greatly determined?


варіанти відповідей

-It’s determined by the proportion of connective tissue and muscles fibers in a particular cut and the amount of fat that is present within the lean.


-It’s determined by the proportion of connective tissue and muscles fibers.


-it’s determined by the amount of fat that is present within the lean.


-It’s determined by the absence of fat and muscles fibers.

Запитання 10

?What was favorable to the consumption of poultry meat ?


варіанти відповідей

-The development of private industry.


-The growth of the broiler industry.


-The increasing of egg amounts.


-The growth of vitamins.

Запитання 11

?Choose the wrong line: the main messages to follow for healthy eating____.?


варіанти відповідей

- we should eat less saturated fat


- we should cut down on sugar and salt


- we must eat more fresh fruit and vegetables


- we must eat everything we like even if it isn’t healthy

Запитання 12

?Choose the correct variant: Which is one of the most important minerals used in building bones?


варіанти відповідей

-milk


-cheese


-calcium


-protein

Запитання 13

?Why are fruit and vegetables nutritionally very important in the diet ??


варіанти відповідей

-They are a major source of fat.


-They are a major source of proteins.


-They are a major source of vitamin C.


-They are a major source of carbohydrates.

Запитання 14

?Translate and choose the correct variant: ‘It’s difficult to predict the effects of any particular diet.’?


варіанти відповідей

-Важко вирішити, який вплив буде мати окрема дієта.


-Важко вибрати якісну окрему дієту.


-Важко передбачити вплив будь-якої дієти.


-Легко передбачити вплив дієти на організм.

Запитання 15

?Fill in the gaps with the most appropriate variant: ‘There can be such variation in individual‘s needs for energy and for other nutrients that it is difficult to predict the effects of any particular _________.’?


варіанти відповідей

-protein


-diet


-carbohydrate


-fat

Запитання 16

?Fill in the gaps with the most appropriate variant: ‘An adequate intake of all the nutrients is _______ for health and activity.’?


варіанти відповідей

-essential


-adequate


-delicious


-dangerous

Запитання 17

?Do English dishes include borshch?


варіанти відповідей

-No, they don’t


-Yes, they do


-Yes, they have


-No, there are not

Запитання 18

?Do English dishes differ from Ukrainian ones?


варіанти відповідей

-No, they don’t


-Yes, it is


-No, they are not


-Yes, they do

Запитання 19

?What does a continental breakfast include?


варіанти відповідей

-rolls, butter and coffee


-coffee, tea and cake


-tea without sugar


-tea with milk

Запитання 20

?насичувати повітрям? (під час приготування)


варіанти відповідей

-to coagulate


-to invite


-to introduce each other

-to incorporate air

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест