Які ви знаєте способи помелу борошна?
Борошно пшеничне поділяється на сорти:
Борошно житнє поділяється на сорти :
Згірклість борошна є результатом:
Яка енергетична цінність борошна пшеничного?
Із сухих речовин у пшеничному борошні переважають:
Назвіть найважливіші білки борошна
Якість борошна визначається за фізико – хімічними показниками:
Яка оптимальна відносна вологість повітря зберігання борошна?
Який гарантійний термін зберігання пшеничного борошна?
Дріжджі - це одноклітинні ...
Вкажіть особливості грибів:
Форма клітини у дріжджів...
В яких середовищах можуть існувати дріжджі?
Яким способом розмножуються дріжджі?
В якій країні почали використовувати дріжджі для випікання хліба ще 4 500 років тому?
Що утворюють дріжджі для поліпшення властивостей хліба?
Пухирці якого газу піднімають тісто і роблять його пухким та м'яким?
Для виготовлення яких продуктів та потреб використовують деякі види дріжджів?
Опишіть що називається утворенням тіста?
Який спосіб розпушення застосовують при приготуванні дріжджового тіста?
Яка роль білків в утворенні тіста?
Що являється газоподібною фазою у тісті?
Що впливає на швидкість утворення тіста?
Яка роль крохмалю в утворенні тіста?
Що викликає спиртове бродіння?
З якою метою проводять обминання тіста?
Вкажіть можливі причини сповільнення дозрівання (бродіння) тіста.
За якими ознаками визначають готовність тіста?
На що вказує кислий запах тіста та його плоска поверхня?
Вкажіть що впливає на колоїдні процеси під час дозрівання тіста.
Хлібна закваска-це
Для яких потреб застосовують рідкі дріжджі
До складу рідких дріжджів входять
Що таке рідкі дріжджі?
Для чого цех приготування рідких дріжджів обладнують вентиляцією?
Від чого залежить кількість обмінок тіста?
Приготування дріжджового безопарного тіста здійснюють:
Здоба являє собою:
На поверхні дріжджового тіста утворилася суха шкірочка, назвіть причину:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома