К. р. з теми Технологія приготування н/ф з мяса, птиці, субпродуктів.

Додано: 23 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 127 разів
12 запитань
Запитання 1

Яка частина м'яса є найніжнішою?

 



варіанти відповідей

Шийна, пахвинна, грудинка

Лопаткова частина, бокова та зовнішня частини задньої ноги

Вирізка, тонкий і товстий край

Запитання 2

Як називають витримування м’яса у кислому середовищі:


варіанти відповідей

маринування

пасерування

шпигування

Запитання 3

Порційний напівфабрикат з тонкої частини вирізки:


варіанти відповідей

біфштекс

філе

лангет 

Запитання 4

Біфштекс – це напівфабрикат:


варіанти відповідей

дрібношматковий

порційний

великошматковий

Запитання 5

Порційний напівфабрикат з свинини, який нарізають з корейки з реберною кісткою:

варіанти відповідей

ескалоп

котлета натуральна

котлета відбивна 

Запитання 6

Проколи під час шпигування роблять


варіанти відповідей

Поперек волокон

Вздовж волокон

У будь якому напрямі

Запитання 7

Підрізування сухожилків роблять для того щоб…

 

варіанти відповідей

Мясо не деформувалось

Швидше розм’яклишись м’язові волокна

М’ясо швидше приготувалось

Запитання 8

Для приготування січеної натуральної маси використовують хліб...


варіанти відповідей

Хліб не використовують

Черствий

Свіжий

Пшеничний

Запитання 9

За способом приготування, н/ф поділяють 

варіанти відповідей

Великошматкові, дрібношматкові, порційні

Натуральні, паніровані, січені 

Варенні, смажені, тушковані, запечені

Запитання 10

Які напівфабрикати з січеної натуральної маси панірують у борошні

варіанти відповідей

Січеники полтавські

Шніцель, натуральний січений

Биточки по-селянські

Запитання 11

Паніровані напівфабрикати зберігають

 

варіанти відповідей

В один ряд на лист, не більше 12 годин

Укладаючи на лист шаром 5 см і не більше як 24 години

На листі в один ряд під кутом 30, не більше як 24 години

Запитання 12

Який напівфабрикат з курки готують використовуючи філе з кісточкою:

варіанти відповідей

філе фаршироване

котлета по - київськи

куряче філе натуральне

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест