Ціноутворення

Додано: 17 жовтня 2022
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 90 разів
12 запитань
Запитання 1

Яка ціна розраховується на власні кулінарні вироби, страви в ПРГ?

варіанти відповідей

ціна собівартості продукції

роздрібна ціна

відпускна ціна

ціна реалізації готової продукції

Запитання 2

По яких нормах закладки (відповідно до Збірника рецептур) визначають ціну реалізації виробів?

варіанти відповідей

Брутто

Нетто

всі відповіді вірні

Запитання 3

Яка інформація обов'язково повинна бути в калькуляційній картці?

варіанти відповідей

найменування продуктів і норма їх закладки

загальна вартість сировинного набору

ціна реалізації однієї страви та її вихід

температура подачі страви

дата складання калькуляції

найменування страви

Запитання 4

Де реєструються калькуляційні картки?

варіанти відповідей

в зошиті

в спеціальному журналі

в спеціальному реєстрі

у бухгалтерській звітності

Запитання 5

Оберіть правильно оформлену калькуляційну картку:

варіанти відповідей
Запитання 6

Хто підписує калькуляційну картку в ПРГ?

варіанти відповідей

керівник підприємства

бухгалтер-калькулятор

шеф-кухар або завідувач виробництвом

помічник кухаря

Запитання 7

Хто встановлює розмір націнки у підприємствах ресторанного сервісу?

варіанти відповідей

держава

шеф-кухар

місцева влада

керівник підприємства

Запитання 8

Розмір націнки в ПРГ, на даний час, обмежується державою?

варіанти відповідей

так, в залежності від пори року

ні,залежить тільки від класу ПРГ та рівня послуг

частково

так, в залежності від місця розташування ПРГ

Запитання 9

Виконай розрахунок продажної ціни страви, якщо вартість сировини - 10грн. 50 коп., а націнка складає 100%

варіанти відповідей

21.00 грн.

20.50 грн.

15.75 грн.

11.50 грн.

Запитання 10

Виконай розрахунок продажної ціни страви, якщо вартість сировини - 22грн. 00 коп., а націнка складає 50%

варіанти відповідей

44.00 грн.

33.00 грн.

22грн. 22 коп.

66.00 грн.

Запитання 11

Виконай розрахунок продажної ціни страви, якщо вартість сировини - 50грн. 50 коп., а націнка складає 200%

варіанти відповідей

101.00грн.

75.75 грн.

151.50 грн.

125.50 грн.

Запитання 12

Які фактори впливають на формування продажної ціни готової страви чи виробу?

варіанти відповідей

вартість сировини, виплата заробітної плати

оплата комунальнх послуг

витрати на амортизацію обладнання, придбання посуду

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест