КНД-3.3.2 Приготування дріжджового тіста опарним способом

Додано: 7 травня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Для яких виробів використовують опарний спосіб приготування тіста?

варіанти відповідей

для виробів з малою кількістю здоби

для виробів з великою кількістю здоби

для хліба пшеничного

для хліба житньо-пшеничного

Запитання 2

Яка сировина входить до складу опари?

варіанти відповідей

50 % борошна, 70 % води, 100 %дріжджів (за рецептурою)

35–50 % борошна, 60–70 % води, 100 %дріжджів (за рецептурою)

35–50 % борошна, 60–70 % води, 100 % дріжджів (за рецептурою) і 4 % цукру (від маси борошна)

35–50 % борошна, 60–70 % води, 100 %дріжджів (за рецептурою) і 4 % солі

Запитання 3

Яка тривалість бродіння опари?

варіанти відповідей

1-1,5 год

1,5-2 год

2,5-3 год

не менше 6 годин

Запитання 4

Яку кількість борошна використовують для приготування рідкої опари?

варіанти відповідей

65–70 % борошна

45–55 % борошна

30 % борошна

Запитання 5

Який недолік буде в готових виробах, якщо недостатнє вистоювання, чи низька температура випікання, чи перекисле тісто?

варіанти відповідей

вироби бліді, без кольору

розтріскана поверхня виробів

вироби з боків мають притиски

Запитання 6

Вкажіть назву виробу

варіанти відповідей

плюшка

здоба виборгська

Запитання 7

Яка назва таких сформованих виробів?

варіанти відповідей

плюшки

здова звичайна

здоба виборгська

Запитання 8

Через який період часу проводять обминку тіста?

варіанти відповідей

через 10 хвилин від початку бродіння

через 40 хвилин від початку бродіння

через 60 хвилин від початку бродіння

Запитання 9

Як формують пиріг напівзакритий?

варіанти відповідей

для нижнього шару беруть 3/4 від маси тіста

тісто ділять навпіл і розкачують обидві частини

все тісто формують коржом завтовшки 1 см, кладуть у змащену жиром форму з низькими краями 

Запитання 10

Яка температура є «вбивчою» для бродіння дріжджів?

варіанти відповідей

28оС

40оС

70оС

Запитання 11

Який термін зберігання сухих дріжджів при відкритій упаковці?

варіанти відповідей

дві доби

тиждень

місяць

Запитання 12

По скільки подають на порцію пирогів напіввідкритих?

варіанти відповідей

75-100 г

150 г

200 г

250 г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест