КНД-4.1

Додано: 24 грудня
Предмет:
21 запитання
Запитання 1

З якого крему найкраще робити різноманітні фігури, малюнки і

написи на тортах і тістечках?

варіанти відповідей

крем масляний, заварний;

крем масляний, білковий;

крем масляний,карамель, глазур

Запитання 2

Який термін зберігання масляних кремів «Шарлот» і «Глясе»?

варіанти відповідей

72 год

36 год

24 год

6 год

Запитання 3

Чому під час збивання масла виділилася волога?

варіанти відповідей

використали замерзле масло, або масло з підвищеною вологістю;

надто довго збивали;

додали переварений цукровий сироп

Запитання 4

Яке призначення насадок з круглими отворами?

варіанти відповідей

надписів, листочків, квітів

надписів, бордюрів, кульок

надписів, крпапок, кульок

Запитання 5

Як називається найкращий і найдорожчий сорт шоколаду?

варіанти відповідей

кулінарний шоколад

столовий шоколад

десертний шоколад

кувертюр

Запитання 6

Як називається тип верхнього покриття торта із шоколадної глазурі у вигляді шоколдних крапельок, які при застиганні нагадують щляхетні тканини?

варіанти відповідей

кувертюр

оксамит

шоколадна глазур

шоколадний велюр

Запитання 7

Які є види глазурі?

варіанти відповідей

сирцева, заварна, пластична

кувертюр, шоколадний велюр

цукрові, шоколадні, айсинг

Запитання 8

Назвіть інвентар та інструменти для мастики

варіанти відповідей

витискачі, молди, вайнери

силиконові килимки, качалка, мат для моделювання

стеки, шпатель-праска

усі відповіді вірні

Запитання 9

Цукрова, молочна, медова, з маршмелоу - це види......

варіанти відповідей

глазурі

мастики

айсингу

Запитання 10

Ця паста виготовлена з ядер абрикосових або персикових кісточок.

варіанти відповідей

марципан

персипан

праліне

грильяж

Запитання 11

Цю масу готують з обсмажених горіхів, які розтирають з цукром, како-олією і тертим какао.

варіанти відповідей

марципан

персипан

праліне

грильяж

Запитання 12

Цю масу готують із дрібно перемеленого мигдалю, цукру, патоки та коньяку

варіанти відповідей

марципан

персипан

праліне

грильяж

Запитання 13

Це карамельна маса, змішана в гарячому стані з дробленим мигдалем чи іншими олієвмісними ядрами

варіанти відповідей

марципан

персипан

праліне

грильяж

Запитання 14

Яке призначення білкового крему?

варіанти відповідей

оздоблення, наповнення порожнин, прошаровування випічних нарпівфабрикатів

оздоблення, наповнення порожнин

оздоблення

Запитання 15

Назвіть види кремів, які використовують для оздоблення виробів, наповнення порожнин, прошаровування випічних нарпівфабрикатів.

варіанти відповідей

масляні

білкові

заварні

Запитання 16

Назвіть види кремів, які використовують тільки для наповнення порожнин та прошаровування випічних нарпівфабрикатів.

варіанти відповідей

заварний

масляний

білковий

Запитання 17

Який вид масляного крему готують на молоці та яйцях?

варіанти відповідей

"Новий"

"Шарлот"

"Гляссе"

Запитання 18

До якого виду заварного крему додають збите вершкове масло?

варіанти відповідей

крем заварний на яйцях

крем заварний з борошном

крем заварний ванільний

Запитання 19

Для приготування 100 шт тістечка "Буше" необхідно 949 г крему "Шарлот". Скільки крему необхідно для приготування 45 шт таких тістечок?

варіанти відповідей

474,5 г

427 г

522 г

Запитання 20

Для приготування 1 кг масляного крему "Гляссе" необхідно 237 г яєць. Скільки яєць необхідно для приготування 700 г такого крему?

варіанти відповідей

118,5 г

71 г

165,9 г

Запитання 21

У каструлю покласти цукор і яйця. Підігріваючи суміш до 45°С, збити її вінчиком до збільшення об’єму в 2,5–3 рази. Потім, продовжуючи збивати, охолодити масу до кімнатної температури. В окремій каструлі розігріти масло до консистенції густої сметани, збити його і, продовжуючи збивати, поступово влити масу з яєць із цукром.

Загальну суміш збити до утворення пишного крему. Тривалість збивання 20–25 хв.

Технологія приготування якого крему описана?

варіанти відповідей

"Новий"

"Шарлот"

"Гляссе"

заварний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест