Комунікація тварин

Додано: 15 квітня 2020
Предмет: Біологія, 7 клас
Тест виконано: 62 рази
6 запитань
Запитання 1

Що таке "комунікація"?

варіанти відповідей

взаємодія осіб

обмін інформацією у суспільстві

Запитання 2

Спілкування тварин за допомогою звуків - це комунікація?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Чи можна комунікацію вважати впливом?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

Спілкування тварин - біокоммунікація, зв'язки між особинами одного або різних видів, що встановлюються за допомогою прийому вироблених ними сигналів. Ці сигнали (специфічні - хімічні, механічні, оптичні, акустичні, електричні та ін, або неспецифічні - супутні диханню, руху, харчування тощо) сприймаються відповідними рецепторами: органами зору, слуху, нюху, смаку, шкірної чутливості, органами бокової лінії (у риб), термо-і електрорецепторамі. Погоджуєтеся з цим твердженням?

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 5

Як правило, спілкування тварин здійснюється при використанні одночасно декількох каналів зв'язку. Найбільш древній і поширений канал зв'язку - хімічний. Деякі продукти обміну речовин, що виділяються особиною в зовнішнє середовище, здатні впливати на "хімічні" органи почуттів - нюх і смак, і служать регуляторами росту, розвитку і розмноження організмів, а також сигналами, що викликають певні поведінкові реакції інших особин). Так, феромони самців деяких риб прискорюють дозрівання самок, синхронізуючи розмноження популяції. Пахучі речовини, що виділяються в повітря або воду, що залишаються на грунті або предметах, маркують зайняту тваринам територію, полегшують орієнтацію та зміцнюють зв'язки між співчленами групи (сім'ї, стада, рою, зграї). Риби, земноводні, ссавці добре розрізняють запахи особин свого та інших видів, а загальні групові запахи дозволяють тваринам відрізняти "своїх" від "чужинців". - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Як правило, спілкування тварин здійснюється при використанні одночасно декількох каналів зв'язку. Найбільш древній і поширений канал зв'язку - хімічний. Деякі продукти обміну речовин, що виділяються особиною в зовнішнє середовище, здатні впливати на "хімічні" органи почуттів - нюх і смак, і служать регуляторами росту, розвитку і розмноження організмів, а також сигналами, що викликають певні поведінкові реакції інших особин). Так, феромони самців деяких риб прискорюють дозрівання самок, синхронізуючи розмноження популяції. Пахучі речовини, що виділяються в повітря або воду, що залишаються на грунті або предметах, маркують зайняту тваринам територію, ускладнюють орієнтацію та послаблюють зв'язки між співчленами групи (сім'ї, стада, рою, зграї). Риби, земноводні, ссавці добре розрізняють запахи особин свого та інших видів, а загальні групові запахи дозволяють тваринам відрізняти "своїх" від "чужинців". - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест